FC Tempo Praha

Muži A: Střelnice v Hrdlořezích

11.10.2021 22:55   Petr Vanko  

Na hřišti posledního týmu jsme předvedli zodpovědný výkon a Hrdlořezy jsme s přehledem porazili 8:0.

K soupeři jsme ale měli respekt, věděli jsme, že se jim minulý zápas se Spojemi více než vydařil a obrali favorita o dva body. Nabádali jsme od první k minuty k maximální zodpovědnosti a koncentraci a správný přístup se nám vyplatil. Od prvních sekund jsme domácí Spartak přimáčkli k jejich brance a už v první minutě vykopával střelu Babického z prázdné klece obránce. Do vedení jsme šli v 11. minutě. V pokutovém území posunul míč Babický na Sedláře, který prostřelil brankáře - 0:1. Ve 14. minutě se pak blýskl individuální akcí Pytlíček, který se pěkně uvolnil po snažení Valty a rovněž prudkou střelou propálil Grůšu - 0:2. Do přestávky jsme přidali ještě definitivní pojistku. Duškův rohový kop si našel Stacey a z blízka se nemýlil - 0:3.

Chtěli jsme co nejrychleji navýšit náskok a lepší vstup do druhé poloviny jsme snad ani nemohli mít. Nejprve Tomáš Havlíček prostrčil na Babického, který trefil na přední tyč přesně - 0:4, aby pak stejný hráč prakticky za minutu zužitkoval pobídku Sedláře - 0:5. Hrdlořezy už postupem času rezignovaly, a na hřišti jsme si tak prakticky dělali, co jsme chtěli. Šestá branka padla po krásné kombinaci, na jejímž konci byl efektní oblouček Sedláře a přesné zakončení Pytlíčka - 0:6. Ke slovu se dostal i debutant v našem dresu. Dušek prostrčil mezi obránce na Čtrnáctého a ten o tyč propálil brankáře - 0:7. Konečnou podobu výsledku dal Pytlíček, který obloučkem vrátil nepřesnou rozehrávku domácích do sítě a završil tak hattrick - 0:8.

Trenér Petr Vanko: "Naprosto správný přístup k zápasu. Měli jsme dost trpělivosti a kvality a utkání se stalo jasnou záležitostí."

Zápasy:

Spartak Hrdlořezy - FC Tempo Praha 0:8 (0:3)