FC Tempo Praha

U15: Spravedlivá remíza

12.10.2021 19:29   Petr Havlíček  

Na Braníku se body dělily za výsledek 2:2.

Na Braníku nás čekalo velmi tvrdé a soubojové utkání na drncajícím terénu. My jsme na začátku udělali pár zbytečných chyb v kombinaci nebo nabírání hráčů, ale postupem času jsme se v obraně zpevnili a dokázali zachytávat nákopy soupeře za nás. Na míči jsme nedokázali tolik přecházet přes střed hřiště, náš pohyb proti dobře bránícímu soupeři nebyl tak dobrý a někdy jsme byli daleko od sebe, ale v druhé části poločasu se nám dařilo dostávat za obranu Braníka delším míčem. První dvě naše šance zůstaly nevyužity, a tak do vedení šli po jednoduché ztrátě míče na polovině hřiště domácí. Velmi rychle se nám ale po výborné individuální akci podařilo srovnat a hned po rozehrávce dostat do vedení. Pak jsme měli ještě další dvě gólovky, z nichž jsme ale netrefili bránu.

Druhá půle už byl daleko větší boj o střed hřiště, nám se tolik nedařilo dostat míč za obranu soupeře, a pokud jsme přešli individuálně přes střed, zastavil nás Braník faulem. Několik málo přečíslení nebo nadějných situací jsme vyřešili nepřesně, takže jsme ve druhém poločase neměli žádnou šanci a v podstatě ani nebezpečnou střelu a nepodařilo se nám delší dobu udržet na polovině soupeře. Naopak důrazně hrající domácí nás vzadu čím dál více větrali, jejich náběhy jsme špatně nabírali. Po jednom takovém jsme inkasovali a dvě nebo tři další podobné situace mohly skončit dalším gólem.

Celkově to tedy byla spravedlivá remíza, v prvním poločase jsme byli nebezpečnější my, ve druhém určitě domácí. Braník na nás byl dobře připravený, celou dobu dobře zavíral střed hřiště a my jsme hlavně ve druhém poločase měli špatný pohyb jak ve středu zálohy, tak nahoře. Pořád musíme pracovat na práci tělem a krytí míče, tentokrát nás soupeř několikrát dokázal rozhodit tím, že do nás strčil, když jsme měli míč pod kontrolou, zatímco my jsme hodně soubojů proběhli nebo si nedali rameno před hráče, když jsme běželi s balónem nahoru. 

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 2:2 (1:2)