FC Tempo Praha

Muži A: Čisté konto a šest branek

25.10.2021 23:38   redakce  

Tempo potvrdilo roli favorita a na hřišti Dolních Počernic nezaváhalo.

K úspěšnému výsledku jsme nakročili již od úvodních minut. Cejnar na zadní tyči našel hlavu Hampapy, jehož oblouček zapadl za brankáře Cicalu - 0:1. Nadále jsme pokračovali v aktivní hře a domácí se jen bránili. Navýšení náskoku přišlo ve 24. minutě, když Kostka vyhrál hlavičkový souboj, Babický si vzal míč a na zadní tyč umístil svou střelu naprosto přesně do sítě - 0:2. Počernice se k ohrožení naší branky moc nedostaly, ale přesto mohly snížit. Nepovedený centr od autové čáry skončil na tyči naší branky.

Po přestávce jsme zase dokázali přidat a zatlačili jsme domácí do defenzivy. Ti navíc dělali velké chyby v rozehrávce, a tak jsme byli neustále nebezpeční. Klouček přihrál Cejnarovi, který předvedl krásnou individuální akci, kterou zakončil obloučkem přes vybíhajícího brankáře - 0:3. Další šance jsme dlouho nedokázali využít a prosadili jsme se až v závěrečných deseti minutách. Nejprve jsme sice velkou šanci nedali, ale Kleček se dobře zorientoval a vrátil míč před prázdnou branku na Pytlíčka, který neměl problém skórovat - 0:4. Podobná akce provázela i pátý gól. Tentokrát Sedlář přesně našel před prázdnou brankou Čtrnáctého - 0:5. Poslední slovo si pak z pokutového kopu vzal Kadlec a bezpečně proměnil - 0:6. Vzápětí už se ozval jen konečný hvizd rozhodčího.

Trenér Petr Vanko: "Hrálo se na hodně rozbitém hřišti, ale poradili jsme si s tím velice dobře. Pomohl nám rychlý gól a soupeře jsme prakticky celý zápas do ničeho nepustili. Jsem rád za nulu a šest vstřelených branek."

Zápasy:

Sokol Dolní Počernice - FC Tempo Praha 0:6 (0:2) Video ze zápasu