FC Tempo Praha

Muži B: English lesson

4.11.2021 15:55   Ondřej Šváb  

Benfika se po zdolání Raptors vysoko 5:1 vyšvihla na druhé místo tabulky.

Oficiálně poslední kolo podzimu k nám zavítal tým Raptors Prague. Radim před zápasem při motivačním projevu k mladším klukům správně podotkl: "my jsme čtvrtý, oni jsou třetí, ale Spoje už hrály, tak je to zápas o druhé místo." Matematika Radimovi očividně jde, přestože nerozezná pravou ruku od levé. Také dodal: "Šváb dneska sedí." Nevím, jak se to dozvěděl, ale měl opět pravdu. Nicméně seděl i druhý nejlepší střelec B-týmu Žalud a kapitán Klouda. Bylo jasné, že trenér Dedek s asistentem Hronem měli po taktické stránce jasno: "Mladí kluci unaví soupeře a potom s příchozí kvalitou na hřiště budeme hrát fotbal."

Náhradním kapitánem se stal Páťa Baroch, jelikož z dvojice Baroch-Klajbl má lepší jazyk. Normálně by z tohoto pohledu dostali přednost Rejmiš, Čech, Arntz či Štěpánek, ale nebyli buď k dispozici, nebo nominováni. Jazyk se ukázal být velice důležitý. Před zápasem se Petr u lavičky soupeře také blýskl pár frázemi: "God bless you!L zvolal Petr. "Thanks, good luck, man. Enjoy the game," odpověděl trenér hostujícího celku. Petr se zdvořile pousmál a šel o pár kroků dál někam mezi obě střídačky. Možná to nevíte, ale Petr je docela na prachy a když si uvědomil, že jeho angličtina není nejlepší a mohl by mít lekci angličtiny zdarma, neváhal ani minutu a trénovaní odhodil na druhou kolej. Po pár minutách ho ale pomezní posunul zpět před nás, abychom nic neviděli.

Zápas začal. Masér Míka (pozn. red.: hráč A-týmu) na lavičce nás obohatil o zajímavou informaci, kterou slyšel od Guardioly. Messi prý prvních 5-10 minut v zápase nehraje a hledá slabé články v defenzivě soupeře. Míka již zápas nějaký ten pátek nehrál, a tak může analyzovat klidně i 90 minut. Nicméně správně zhodnotil, že pravá strana soupeře je slabší než ta levá. Ihned to volal na své bývalé spoluhráče. Trenér soupeře to také brzo zjistil, ale bylo už pozdě. V tu chvíli jsme po pěkných akcích Pfeifer-Klouček a Babický-Klouček vedli 2:0 a Kluge měl zaděláno na hattrick. Dále jsme válcovali soupeře. Jednou se i z naší střídačky ozvalo: "Pocem, kam deš – Where are you going?" Poté ale i soupeř zahrozil a snížil na 2:1, kdy po gólu zazněly velké ovace od hráčů i diváků Raptors. Byla to nevídaná radost, mnohem větší, než když nás sestřelil Zličín či Podolí. První poločas skončil.

Druhý poločas. Přišla očekávaná změna. Na hřiště se dostal Žalud a dal se očekávat pohledný fotbal, ale opak byl pravdou. Dva doteky s míčem, dvě ztráty. Benfika se zatáhnula a soupeř nás tlačil. Ale dnes měl svůj den kapitán Páťa Baroch. Z ojedinělého rohu jsme udeřili! Odražený balon, zavřené oči a BUM! Míč zapadl pod břevno (pro pamětníky déja vu Satalice říjen 2009 - vítězný gól kapitána Barocha, Ml. Žáci B, II. Třída., zápas o první místo). Další brejk, gól, 4:1. Po gólu propukly bujaré oslavy, snažili jsme napodobit radost soupeře a možná jsme to malinko přehnali. Antonio Da Lance, bývalý hráč 2. finské ligy a nejstarší člen soupisky soupeře, diplomaticky přišel k naší lavičce a řekl: "You might be better but show some class." Míkys neváhal a nabídl mu Economy class return ticket do Dubaje se zaměstnaneckým benefitem za 7200 Kč. Nicméně se omlouváme za nezdvořilé chování, jelikož Míkys oslavoval tancem a la koitus. "We are sorry, he is a horny dick."

Protiútok, 5:1. Koncem zápasu se stala nehezká věc. Souboj Kleky vs. protihráč. Knock-down - Jirka Hron nahazuje rameno - sanitka. Přejeme protihráči brzké uzdravení. Všichni chtějí v poklidu dohrát zápas, ale Pepča Klouda si po nenápadném souboji ve středu hřiště neodpustí výměnu názorů s protihráčem v italštině s ukrajinským přízvukem. V poslední minutě chytil Ondra Filip penaltu, kterou zahrával střídající Kim Tyrone Grant, známý jako Dave Bautista.

Hostující trenér se loučí s Petrem: "Shameful." Petr se usmívá. Vyhráli jsme zaslouženě, ale nebudeme chodit kolem horké kaše. Je nutné si přiznat, že hrajeme fotbal za peníze a jsme poloprofesionálové v amatérské soutěži. Každá výhra stojí klub tučnou sumu na odměnách. Ale nemusíte se bát, celý B-tým je placen z příspěvků nehrajících hráčů béčka, kterých je každým zápasem více. Do sestavy proti Spojům se dostali 4 tradiční hráči béčka, proti Raptors pouze 2, na kolik béčkařů se můžete těšit v předehrávce jarního kola proti MSM?

Nejlepší hráč A-týmu: Kleky
Nejlepší hráč B-týmu: Baroch
Nejlepší hráč U-19: Filip
Nejlepší trenér: Pfeifer

Zápasy:

FC Tempo Praha B - Prague Raptors FC 5:1 (2:1)