FC Tempo Praha

Muži A: Šestigólová tečka

8.11.2021 11:53   redakce  

Poslední soutěžní zápas v roce 2021 Tempáci zvládli a s přehledem vyhráli na Xaverově 6:0.

Měli jsme výborný vstup do utkání a na domácí jsme doslova vlítli. Brejkovou situaci 3 na 2 perfektně vyřešila dvojice Sedlář a Cejnar. Cejnar z pravé strany výborně načasoval přihrávku a Sedlář umístil míč za tyč - 0:1. Hned za pár okamžiků poslal za obranu pas Stacey a jeho milimetrovou přihrávku ještě vyšperkoval perfektním lobem Cejnar - 0:2. Aby krásných momentů na úvod nebylo málo, tak Cejnar ještě z nějakých 24 metrů nádherně zakroutil přímý kop a vedli jsme v 16. minutě 0:3. Pak jsme trochu polevili v koncentraci a doslova na poslední chvíli jsme uhasili nebezpeční před naší brankou a uhájili jsme čisté konto. Domácí obrana podobnou důsledností neoplývala. Kleček vymyslel další dobrý pas na Kloučka a ten si v zakončení věděl rady - 0:4.

Po přestávce už se hrálo trochu bezstarostně z naší strany a tolik už jsme netlačili na pilu. Xaverov vylepšil svou defenzivu a i když jsme měli neustálou převahu, tak se dlouho skóre nehýbalo. To se změnilo až v 67. minutě, kdy se k míči dostal Klouček po práci Mikudy a pohotově z otočky navýšil náskok na 0:5. Deset minut před koncem jsme dostali příležitost kopat pokutový kop po faulu na Cejnara a Šmídek se nemýlil - 0:6. Obhájili jsme tak pozici podzimního lídra tabulky a teď už je potřeba si jen dobře odpočinout a připravit se na jarní část sezony.

Trenér Petr Vanko: "Perfektní vstup do zápasu to rozhodl. Kluci chtěli potvrdit výborné výkony a výsledky z posledních měsíců a myslím, že se to podařilo. Vstřelené góly padly po pěkných akcích a byla vidět velká chuť a zaujetí pro hru. Na bilancování ještě bude čas v létě, ale jsme lehce za polovinou a cením si toho, jak jsme prvních 16 zápasů zvládli. V současné formě je možná škoda, že už se nebude hrát, ale odpočinek pro léčení šrámů se bude taky hodit."

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:45)