FC Tempo Praha

U15: Osm branek Rokycanům

10.11.2021 21:48   Petr Havlíček  

Součástí reportáže je i sestřih všech tempáckých podzimních gólů.

Poslední mistrovské utkání podzimu byla dohrávka odloženého zápasu proti Rokycanům. V rozcvičce a přípravě na zápas byli kluci tentokrát velmi koncentrovaní a přenesli to i do prvních minut zápasu, kdy vyústěním našeho tlaku byl v 17. minutě první gól. Pak přišla hodně neurovnaná pasáž, nás jako by rozhodily některé chyby na míči a soupeř srovnal na 1:1. V posledních deseti minutách jsme i díky chybám v hostující obraně odskočili na 4:1. Ve druhé půli pokračoval podobný obraz zápasu, hráli jsme hodně na míči a snad kromě jedné desetiminutovky dominovali a přidali další 4 góly.

Tentokrát šlo o zápas, ve kterém nás soupeř tolik neprověřil. Mrzí mě, že po celkem dobrém vstupu nás rozhodil vyrovnávací gól a některá špatná rozhodnutí na míči, a tak jsme nakonec sebrali takové povinné vítězství. Takový zápas je ideální na procvičení si některých akcí, což se nám místy dařilo, místy ne. Určitě bychom se ale neměli dopouštět některých technických chyb a doteků do hráče, pokud máme na řešení o trošku víc času.

Máme tedy za sebou podzimní část sezóny, kterou jsme uzavřeli s dvoubodovou ztrátou na vedoucí Kladno. Těší mě, že snad kromě zápasu na Braníku jsme si ve všech zápasech dokázali vytvořit více šancí než soupeři. Škoda nechyceného začátku, kdy jsme ztratili s Aritmou a s Petřínem, oproti těmto zápasům jsme se postupně zklidnili ve finální třetině. Na druhou stranu musíme hodně zapracovat na prvních dotecích, které hodně kluků stále bere do hráče, krátkodobém vypínání v některých situacích a celkovém vnímání prostoru, což všechno v některých utkáních hodně haprovalo. Velice povedený podzim za sebou má Lukáš Váňa, který se díky šesti gólům Rokycanům posunul s 26 brankami na pozici nejlepšího střelce divizní soutěže. Teď nás čeká maraton přípravných zápasů, které budou v mnohém těžší výzvou a určitě jiným fotbalem než některé mistráky. Do přípravných duelů musíme jít s maximální touhou na sobě zapracovat a posunout se jak individuálně - s cílem zlepšit se a zapracovat na některých věcech před přechodem do dorostenecké kategorie, tak týmově - tak abychom se na jaře poprali o vítězství v obou soutěžích.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Rokycany 8:1 (4:1)