FC Tempo Praha

Muži B: Parádní závěr podzimu

12.11.2021 19:58   Jiří Hron  

Tempo zdolalo dosud suverénní MSM a dostalo se za něj na druhou příčku.

Zápas s MSM se kvůli (ne)kvalitě soupeřova travnatého hřiště odehrál na naší UMT, takže i druhé vzájemné utkání v této sezóně jsme odehráli doma. Soupeř je suverénem naší soutěže a kvalitou si nezadá s týmy z vyšších soutěží, ostatně klub se netají vysokými ambicemi, přípravné zápasy hrají proti rezervám ligových týmů a trénují pětkrát týdně. My jsme postavili kombinovaný tým, nastoupili také někteří kluci z áčka, co měli ráno nižší herní vytížení a pár kluků z dorostu, který měl již po sezóně.

V úvodu zápasu na nás soupeř nastoupil hodně vysokým a rychlým napadáním, kluci si s tím ale dokázali poradit, takže po několika minutách se sprintové tempo přesunulo do kategorie "velmi rychlé". Hrál se zajímavý fotbal, kdy bylo zřejmé, že chyb na obou stranách nebude moc, a právě tyto chyby rozhodnou. Nepochybně zásadní moment přišel ve 26. minutě, kdy soupeřův hráč předvedl na polovině hřiště zbytečný zákrok na Linga, kdy do nic neřešícího souboje vletěl oběma nohama napřed a rozhodčí ho za to potrestal červenou kartou. Protesty soupeřova realizačního týmu lze částečně pochopit, protože bohužel, a pro mě až nepochopitelně, se velmi často se za podobné zákroky (nejen) v pražských soutěžích dává pouze napomenutí. Takové zákroky do fotbalu prostě nepatří a věřím, že hráči MSM je často poznávají na vlastních tělech a zpětně uznají, že vyloučení bylo naprosto oprávněné. Díky početní převaze jsme začali hrát víc na míči a začalo se víc času hrát na polovině soupeře. Na konci prvního poločasu soupeř udělal zbytečnou ztrátu míče, Séba vyřešil situaci individuálně a naprosto perfektně, ať už přípravou soupeře, tak zakončením.

Do druhé půle soupeř nastoupil povzbuzen, my až moc pasivně, a tak po dvou minutách a krásné střele z hranice vápna to bylo 1:1. Dále se zápas odehrával ve vysokém nasazení a kvalitě, šancí na obou stranách bylo poskrovnu. Postupně jsme na hřiště poslali čerstvou krev a v 62. minutě nás Mikeš po asistenci Linga poslal v zápase podruhé do vedení. Soupeř se nadechl k závěrečnému náporu v posledních deseti minutách, kdy nás několikrát podržel brankář Filip, dokonce zlikvidoval i samostatný nájezd soupeře. Po závěrečném hvizdu jsme pak mohli oslavit výhru a kluci šli na rozlučku s vítěznou náladou. Utkání mělo vynikající kvalitu nejen na poměry I.B třídy a všem přítomným se muselo líbit. Za to patří díky a uznání hráčům obou celků.

Na závěr si dovolím vyjádřit uznání a poděkovat rozhodčímu (ročník 2003) za to, jakým způsobem zvládal zápas. Nejen za to, že v situaci ze 26. minuty prokázal odvahu a upřednostnil ochranu zdraví hráče před alibismem, ale také že na konci zápasu na radu pomezního odvolal pokutový kop pro MSM za faul, který hráč soupeře nafilmoval. Rozhodčí totiž neměl zdaleka tak dobré postavení jako pomezní, který to měl jako na dlani, a tak se nebál své rozhodnutí změnit. Nic z výše uvedeného nebývá v naší soutěži pravidlem a jsme rádi, že se najdou výjimky (díky patří i pomezním). Jen houšť a větší kapky…

Podzimní mistráky jsou za námi, s blížícím se časem vánočním a novoročním si dovolím vyslovit jedno přání a snad i motivaci nejen ve sportu: Nechť včerejší maximum je dnešní normou!

Zápasy:

Mezinárodní Svaz Mládeže - FC Tempo Praha B 1:2 (0:1)