FC Tempo Praha

U15: Kvalitní příprava s Ústím

19.11.2021 11:59   Petr Havlíček  

Tempáci se silným soupeřem remizovali hokejově 4:4.

Po zrušení zápasu s Libercem jsme maraton přípravných utkání zahájili doma s Ústím nad Labem, které s jedinou porážkou vede divizní skupinu B. Takto náročného soupeře jsme přivítali po delší době, proto nám ze začátku trvalo, než jsme se adaptovali na jinou rychlost zápasu, za což jsme zaplatili brzkou ztrátou 0:2. Největší problém nám dělalo hlavně bránění kolem vápna a ve vápně. Postupem času jsme se ale dostávali víc do zakončení, zprvu hlavně z brejků, ale pak jsme si dokázali vytvářet šance i po delších konstruktivních akcích. Kluci ale viděli, že pokud jsou nahoře pozorní, nevypínají a rychle se přesouvají se hrou, můžou získávat už nahoře spoustu míčů.

Do druhé půle jsme chtěli ještě přidat na agresivitě a prvních deset minut se nám díky tomu podařilo soupeře přišpendlit na jeho polovině. Nebyl z toho žádný souvislý tlak do brány, potom pokračoval otevřený zápas nahoru dolů, kdy jsme některé zajímavé šance nevyužili, ale dostali se do vedení díky chybám hostující obrany. Ke konci utkání se zase nahoře hodně prosazovalo Ústí, které nakonec srovnalo na konečných 4:4.

Viděli jsme pěkné mládežnické utkání se spoustou šancí a zajímavými individuálními výkony. Řekl bych, že celkově bylo Ústí o něco lepší a i šancí mělo malinko víc. I my jsme ale ukázali zajímavé momenty. Kdybych měl něco vypíchnout, tak pořád musíme zvyšovat herní agresivitu - vzadu být neustále blízko hráčů a pozorně vyhodnocovat, kdy jít do tlaku a kdy předskakovat, střed hřiště a útočníci zase musí rychleji přepínat ve spoustě situací a být blíž sobě, abychom dokázali ve správný moment zatlačit. S míčem bychom si představovali daleko více "finálního produktu" v momentech, kdy jsme nějakých 20, 25 metrů od vápna, ale i přímo ve vápně soupeře, kdy jsme řadu nadějných pozic zhatili buď navedením do hráče, nepřesnou přihrávkou nebo zbytečným a nepřesným centrem. Celkově to ale bylo utkání, které takových momentů nabídlo hodně a svojí kvalitou nás každé takové posune, za to ústeckým děkujeme.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Ústí nad Labem 4:4 (2:3)