FC Tempo Praha

U14: Výhry proti Cidlině a ČAFC

6.2.2022 15:54   Antonín Plachý   Eduard Binko  

Tempáci si pozvali dva soupeře, kterým celkově nastříleli 16 branek.

RMSK Cidlina
Těžký soupeř, který vede divizi C bez ztráty kytičky a jeho U15 je na třetím místě o kousek. Těžší i proto, že jsme rozdělili tým na dva vyrovnané a druhá půlka hrála pak proti ČAFC, která je v Pražském přeboru U15.

S Cidlinou jsme nezvládali brejky soupeře a příliš často jsme soupeře dobíhali až ve vápně. Spíš než nepozorností to bylo čelním postavením místo bočního a pak prvním kontaktem s protihráčem, který nebyl dostatečně agresivní. Zkoušeli jsme 3-5-2, což bylo pro stopery zkrátka těžší, zejména rychlostně zpátky. Naopak se nám dařilo taky se dostávat rychle za obranu, a rychlost našich křídel byla pro soupeře těžká. Krom důrazu se nám nedařilo ještě dát na krátkou vzdálenost dobrou přihrávku nahoru, většinou to bylo způsobené i tím, že jsme si málo a pozdě otevírali úhel pro přihrávku. S tím máme problém už déle a zaměřujeme se na to ve hrách. 

Pozitivum bylo, že zápas zvládli i kluci, kteří častěji chodili hrát pražskou soutěž a zvládli jsme to v podstatě bez střídání. Brankáři na obou stranách pochytali několik šancí, i rozehrávka byla dobrá. Nám to vázlo, když jsme měli hrát od stopera na beka, nebo od beka nahoru do záložníka. Zase tam byly ty pozdější a malé úhly nabíhajících. Soupeře jsme celkově mírně přestříleli a přehráli, ale žádný drtivý tlak, jako třeba minulý týden, kdy jsme na konci zatlačili Bohemku.

ČAFC Praha
Ze začátku to vypadalo vyrovnaně, protože Čafka přivezla i dva kluky 06. My mix U15/U14 a v podstatě docela silný tým, který se dostával postupem první půle do většího tlaku i do šancí a první půle byla 4:0. Šancí bylo určitě více, ale často jsme stříleli ukvapeně ze stran, místo zpětné přihrávky na penaltu. Taky tam byla spousta zkažených přihrávek dopředu, v podstatě z podobných důvodu jako s Cidlinou, pozdější odskočení a malý úhel. Na startu druhé půlky jsme prakticky hned po začátku laxností v rozehrávce ztratili míč po kličce stopera a byl z toho jediný gól soupeře. Naštěstí se kluci oklepali a hned jsme soupeře zase zatlačili. Pak už se dohrávalo prakticky na jejich polovině.

V tomto zápase se nám povedlo celkem slušně tlačit na míč hned po jejich rozehrávce. Kombinace naší chuti po dalších gólech a soupeřově rozkladu nám umožnila získávat balony prakticky hned od druhého hráče z rozehrání. Z toho pramenila šance za šancí, ke konci zápasu už víc individuálně řešené, protože tam přestal fungovat odpor soupeře, ale rozhodně potěšilo, že kluci dokázali hrát celkově hodně vysoko a aktivitou jít výsledku naproti.

Zápasy:

FC Tempo Praha - RMSK Cidlina Nový Bydžov 7:5 (:)
FC Tempo Praha - ČAFC Praha 9:1 (4:0)