FC Tempo Praha

Muži A: Hotovo za půl hodiny

28.2.2022 23:08   redakce  

Zápas s předním týmem přeboru vyzněl jednoznačně pro Tempo a Kolovraty odjely s porážkou 2:6. Sestřih branek uvnitř článku!

Hrálo se netradičně v pátek večer, protože původní termín byl kvůli nemoci soupeře odložen, a nebylo tak snadné najít čas na odehrání zápasu. Nakonec se to i s přispěním U17 a U16 podařilo, tímto ještě jednou děkuji. Oba týmy měly týden volna a větší chuť a formu jsme měli jednoznačně my. Od začátku jsme soupeře prakticky nikam nepustili a zápas byl rozhodnut po půlhodině. Po centru Pytlíčka dostal pod tlak obránce Kolovrat Šmídek a byl z toho vlastní gól - 1:0. Po rohovém kopu se pak nejlépe zorientoval Kadlec a dorazil míč do sítě - 2:0. Pak se uvolnil přes obránce Pytlíček, který ho zastavil faulem a penaltu bezpečně proměnil Valta - 3:0. Když se pak po přihrávce Cejnara prosadil Babický a po 27 minutách to bylo 4:0, bylo prakticky rozhodnuto.

I tak jsme se snažili vydržet v aktivitě a dařilo se nám to. Jen v prvních pěti minutách druhého poločasu jsme šli dvakrát sami na branku, ale hostující Kudrna v brance držel Kolovraty od debaklu. Ani on se však nevyvaroval chybičky a po několik skvělých zákrocích nakonec propustil chytatelnou střelu Kostky ze střední vzdálenosti - 5:0. Další branku přidal po dobrém presinku Pytlíček po přihrávce Jakuba Havlíčka a bylo to 6:0. Kolovraty měly ve druhém poločase jednu šanci po výkopu a nedorozumění našich středních obránců, ale zakončení skončilo vedle. Snížení se ale soupeř dočkal. Po rohovém kopu jsme neuhlídali vysoké hráče soupeře - 6:1. V úplném závěru se pak nádherně z dálky trefil ještě jeden hostující hráč a uzavřel konečné skóre 6:2.

Trenér Petr Vanko: "Na zápas jsme se po pauze těšili a bylo to cítit od prvních vteřin. Potěšilo mě další taktické zlepšení a jak jsem již říkal, tak každý týden kluci vypadají lépe a lépe. Vytvořili jsme si velké množství šancí, naopak soupeři jsme toho moc nedovolili. Věřím, že v dalších zápasech na to navážeme. Nemůžu se nezmínit i o aktuálním dění ve světě. V nás všech je asi nějakým procentem, co se děje na Ukrajině a doufám, že válka brzy skončí a smekám i před reakcemi sportovního světa odsuzující ruskou agresi. Držím palce Ukrajině, aby to vše zvládli a smekám před hrdinským bojem za svobodu a svrchovanost."



Zápasy:

FC Tempo Praha - Sokol Kolovraty 6:2 (4:0)