FC Tempo Praha

Muži A: Výborná prověrka před soutěží

13.3.2022 23:22   redakce  

Tempo v generálce prohrálo na hřišti spoluvedoucího týmu přeboru 2:4. Sestřih branek na videu uvnitř článku!

Ke generálce před jarní částí soutěže jsme vyrazili na rozměrově menší umělku Újezdu Praha 4, který je po podzimu na druhém místě Přeboru se stejným počtem bodů jako vedoucí Dukla JM. První příležitost zápasu jsme měli v 6. minutě my, když Cejnar z nadějné pozice při exekuci přímého kopu podklouzl, přesto jeho střela neletěla daleko od domácí brány. O tři minuty později ale po ztrátě ve středu hřiště hráči Újezda skvěle vyřešili brejk, otočili hru na druhou stranu, kde krajní hráč s přehledem zblízka překonal Pacovského. Ve zbytku prvního poločasu byla hra v poli celkem vyrovnaná, dokázali jsme držet míč, ale nadějné situace po kombinacích uprostřed nebo ze stran jsme nedokázali přetavit v přesný centr nebo nebezpečnou střelu. Naopak domácí se jednoduchým způsobem dokázali dostat do tlaku, kdy nás v jedné ze sérií rohů a dlouhých autů podržel Pacovský výborným zákrokem. Další výrazná šance přišla až v 36. minutě, kdy volný hráč Újezda po rychlém přenesení hry a přetaženém centru z úhlu trefili tyč.

Do druhé půle jsme vstoupili s daleko větší aktivitou, ale v 56. minutě nás Újezd vytrestal jednoduchým balónem za obranu, který útočník na hranici ofsajdu přehodil přes Pacovského - 2:0. Hned o minutu později jsme se ale dostali zpátky do hry. Šmídek vyvinul tlak na domácího záložníka, jehož ztrátu využil Pytlíček a skvělou přihrávkou vyzval Cejnara, který obešel brankáře a snížil na jednogólový rozdíl. V ten moment jsme byli lepším týmem a v 59. minutě mohl vyrovnat Cejnar, který po krásné kombinaci na levé straně střílel z hranice vápna jen do rukavic gólmana. Vyrovnání jsme se ale přeci jen dočkali – v 63. minutě se Kostka skvěle uvolnil na levé straně a obránce Újezda ho zastavil faulem. Po rychlé rozehrávce se na zadní tyči chystal zakončovat Sedlář, ale ještě před ním si míč domácí hráč srazil do vlastní sítě – 2:2.

Vyrovnaný stav jsme udrželi bohužel jen do 72. minuty, ve které jsme se špatně zajistili při nákopu Újezda a jejich útočník samostatný nájezd na Pacovského proměnil. Velkou šanci na srovnání měl v 81. minutě Dušek, který po centru Babického skvěle zalepil míč na rohu malého vápna, ale vyběhnuvšího gólmana nepřekonal. Poslední slovo tak měli domácí, kteří v rozháraném závěru po dalším míči za naši obranu prostřelili Pacovského.

Asistent trenéra Petr Havlíček: "Pro nás určitě výborná prověrka proti spoluvedoucímu týmu Přeboru. Újezd se prezentoval svojí tradiční jednoduchou a dlouhodobě úspěšnou hrou založenou na důrazu, soubojích a zkušenostech, což je věc, která nám občas dělá problémy a musíme se učit takové zápasy zvládat. Myslím si, že v poli to byl vyrovnaný zápas, ale v předfinální a finální fázi byli domácí důraznější a kvalitnější, a proto měli v součtu určitě víc šancí a zaslouženě vyhráli. V prvním poločase jsme tam měli hodně zbytečných ztrát na středu hřiště a nedořešené situace ze stran i ze středu. Prvních 20 minut druhé půle bylo naší nejlepší pasáží, jen škoda, že jsme v závěru nebyli tak důrazní a kompaktní a nezvládli ubránit míče za obranu od domácích. Přesto pro nás výborná zkušenost, i takové zápasy nás budou čekat, několikrát jsme dokázali Újezd pod neustálým tlakem na malém hřišti dobře vykombinovat a byly tam i některé velmi dobré individuální výkony. Prohra nás mrzí, ale důležitější je pochopitelně vyhrát s Trojou v úvodním mistrovském zápase, na který se velmi těšíme a celý týden k němu budeme směřovat. Nejdůležitější zpráva ale přišla odpoledne z porodnice, kde přišel na svět syn trenéra Petra Vanka a jeho manželky. Všem třem moc gratulujeme a těšíme se, až to při nějaké příležitosti společně oslavíme."


Zápasy:

SK Újezd Praha 4 - FC Tempo Praha 4:2 (1:0)