FC Tempo Praha

Muži B: Remíza není nezasloužená

24.3.2022 17:53   Jiří Hron  

Benfika inkasovala branku na 2:2 v poslední minutě ze standardní situace.

První jarní mistrovské utkání jsme odehráli proti Čechii Smíchov v Jinonicích na umělce Motorletu. Již při rozcvičení bylo zřejmé, že se kromě soupeře budeme muset vypořádat s podmínkami na hřišti, jednak s docela tvrdým povrchem, který způsoboval výrazný odskok míče, a především se silným větrem.


Do utkání jsme vstoupili aktivně a v první minutě jsme se dostali do šance, kdy jsme i přes jasný faul dokázali zakončit, bohužel (i díky faulu soupeře) nepřesně. Zklamáním pro nás pak byl verdikt rozhodčího, který se k situaci odmítl vrátit se slovy, že "je přeci první minuta". Za chvíli jsme se již radovali, když se individuálně prosadil Větrák. Za několik minut měl ještě slibnou šanci Vojta Mastný, postupně ale naše aktivita opadala, začali jsme kupit chyby a soupeř nám svojí poctivostí a chytrostí v napadání začal dělat problémy. Na konci prvního poločasu nejprve ve vápně fauloval Ondra a z nařízené penalty soupeř srovnal, potom jsme mu vlastní chybou nabídli další tutovku, ve které ale domácí hráč, také s přispěním větru, selhal.

Druhý poločas jsme hráli s podporou větru, soupeř si tak nemohl pomoci dlouhým míčem a hrálo se převážně na jejich polovině, náš tlak byl ale dost sterilní. Až v 82. minutě se do zakončení dostal Čech, který lehce tečovanou střelou trefil vzdálenější šibenici. V závěru se soupeři naskytla standardní situace ze strany vápna, kterou jsme nedokázali uhlídat a inkasovali na konečných 2:2. Přestože jsme měli většinu zápasu optickou převahu, je férové si přiznat, že remíza není nezasloužená.

Zápasy:

SK Čechie Smíchov - FC Tempo Praha B 2:2 (1:1)