FC Tempo Praha

Muži A: Trpělivost se vyplatila

27.3.2022 20:53   redakce  

V boji aspirantů na postup před velmi pěknou diváckou návštěvou prolomilo Tempo obranný val Uhříněvsi a vyhrálo 2:0. Obě branky ve videu uvnitř článku!

Muži A: FC Tempo Praha - SK Čechie Uhříněves 2:0 Muži A: FC Tempo Praha - SK Čechie Uhříněves 2:0
Šlágr kola, tak by se určitě dal nazvat duel týmů z horních příček tabulky. Hrálo se o hodně, protože naše výhra by znamenala odskočit soupeři na 11 bodů. Na druhé straně výhra Uhříněvsi by znamenala zdramatizování v boji o čelo. Více vyhrát jsme však chtěli my. Od začátku jsme dobývali urputnou obranu hostů a Uhříněvsi jsme toho za celý zápas mnoho nedovolili. Těžko jsme se však dostávali do šancí, a tak jsme na začátku hrozili ze standardních situací. Nejprve hlavička Hampapy skončila těsně vedle a po dalším rohovém kopu vyhlavičkoval míč z brankové čáry Podvín. Do nadějných situací se pak ještě dostal Šmídek, s jehož střelou si Beránek poradil, a Klouček, který po souboji ve vyložené šanci spadl, ale pokutový kop se nepískal. Uhříněves měla dvě nadějné možnosti, ale přímý kop Podvína trefil jen zeď a centr na zadní tyč dokázal pokrýt Kostka. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Ve druhé polovině pokračovala naše převaha a hosty jsme k ohrožení naší branky už prakticky nepustili. Příležitost skórovat měl Klouček, ale centr Cejnara byl o centimetry delší, než bylo potřeba. Věděli jsme, že zápas bude o trpělivosti a naše aktivita se nám nakonec vyplatila. Po centru z pravé strany musel zasahovat Beránek, ale míč se dostal na hranici pokutového území k Perlovi, který dokonalým lobem překonal nejen Beránka, ale i dobíhajícího Podvína - 1:0 a obrovská radost nejen na hřišti, ale i v hledišti. Obranný val byl prolomen a čekala se honba hostů za vyrovnáním. Ta se ale nekonala, protože zápas jsme měli pod kontrolou a naopak jsme byli nebezpeční. Dobré napadání Kadlece zúročil Pytlíček, který obešel protihráče a překonal Beránka podruhé - 2:0. Rozhodnuto, pak už jen velká radost, kterou si kluci užili až do rána.

Trenér Petr Vanko: "Zdůrazňovali jsme, že utkání bude o hlavě, trpělivosti, a že rozhodnutí může klidně přijít až v poslední minutě. Chvilkami jsme sice trochu zbytečně chvátali, ale jinak jsme to zvládli velmi dobře a troufnu si tvrdit, že jsme Uhříněves předčili nejen fotbalově, ale i v důrazu a agresivitě. Dál jdeme zápas od zápasu a musíme se teď co nejlépe připravit na Háje."


Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Čechie Uhříněves 2:0 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:62)