FC Tempo Praha

Muži B: Ubráněná výhra ve Střešovicích

5.4.2022 16:26   Ondřej Šváb  

Kočka myš neboli povolit, přitáhnout, víš?

Muži B: SK Střešovice 1911 B - FC Tempo Praha B 2:3 Muži B: SK Střešovice 1911 B - FC Tempo Praha B 2:3
Náš oblíbený soupeř Střešovice B, máme s nimi krásnou bilanci 3-0-0 za poslední tři podzimní půlsezóny se skóre 25:3. Těšili jsme se na zápas a soupeř se rozhodně netěšil. "Nechtěl bych hrát proti druhýmu," zaznělo od nás při rozcvičce. 
V zápase se postavení v tabulce ihned projevilo. Soupeř zalezl na svoji polovinu a pouze bránil. My se snažili vytvářet tlak na 2/3 hřiště domácích a z toho se nám podařilo vstřelit první branku. Vyhraný souboj na půli hřiště, míč vypadl mezi Vojtou a dvěma protihráči. Šprajc, šprajc, klička, šprajc, klička a sám před brankářem stejný hráč s přehledem zakončil (0:1). "Messi I.B třídy," znělo z ochozů.

"Co je to za toho kluka?," ptá se Kuchy. 
"Kdo?" Netušil jsem. 
"No ten na beku," povídá.
"Jo, Vojta," odpovím. 
"Docela dobrý." Konec small talku.

Čechýno měl před zápasem pravdu. "To je přesně ten zápas, ve kterém se nevyplatí nahrávat." To se podruhé potvrdilo v 8. minutě zápasu, kdy soupeř přihrál Radimovi na hranici vápna a ten do takřka prázdné brány s přehledem zakončil (0:2). V tu chvíli jsme létali v oblacích a představovali si, jak dáme Střešovicím do poločasu minimálně bůra. Přestali jsme bránit, začali jsme nahrávat soupeři do středu a nechat ho chodit do odkryté obrany. To se nám vymstilo a soupeř dokázal po brejku snížit (1:2). My si na druhé straně už skoro žádnou šanci nevytvořili.

Druhý poločas jsme trochu zjednodušili kombinaci a vytvořili si pár platonických šancí, po jedné z nich jsem reklamoval penaltu, ale byl jsem jediný a prý nebyla. Soupeř si taky nic moc nevytvořil, ale svým nasazením se dokázal prosadit a srovnat (2:2). Poté jsem opět reklamoval penaltu a ta už prý byla. Jakožto neomylný exekutor pokutových kopů jsem pevnou nohou poslal náš tým zpět do vedení (2:3). Poté jsme již jen čtvrt hodiny chaoticky odkopávali, tahali čas, prohrávali souboje, nahrávali do autu atd., prostě jsme kontrolovali zápas.

Musíme si přiznat, že soupeř chtěl vyhrát možná i víc než my nebo to tak z mého pohledu vypadalo a svým důrazem nás přehrával. Měli bychom se na tréninku více věnovat hraní hlavičkované a trochu zocelit v soubojích. Dále bych chtěl apelovat na trenéry, aby nesnižovali váhu ankety hráč tréninku. Za poslední 4 tréninky tuto cenu získali 3 hráči, kteří začínali na lavičce a jeden z nich dokonce do zápasu vůbec nezasáhl!

Zápasy:

SK Střešovice 1911 B - FC Tempo Praha B 2:3 (1:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)