FC Tempo Praha

U16: Úspěšný záskok v Litvínově

8.4.2022 15:44   Jakub Fajfr  

Tempáci sehráli zápas místo o rok starších kamarádů a vyhráli suverénně 3:0.

O uplynulém víkendu jsme dostali šanci odehrát utkání v rámci České ligy mladšího dorostu na hřišti Litvínova. Na utkání jsme se náležitě těšili, což bylo od počátku vidět. Hned v 9. minutě jsme šli do vedení, zablokovanou střelu Šeráka si našel Snížek a zakončil přímo do rohu branky. Následující minuty jsme více drželi míč na svých kopačkách, ale spíše na vlastní polovině hřiště, přechodová fáze nebyla tak kvalitní, jak bychom si představovali. I tak jsme se ale během první půle dostali do pár nadějných situací, dvakrát jsme dokonce rozvlnili domácí síť, ale obě branky nebyly uznány pro ofsajd.

V úvodu druhé půle nás svými zákroky podržel brankář Hanzl a bylo jasné, že potřebujeme vstřelit druhou branku, která by nám do mezihry opět dodala více jistoty. To se stalo v 57. minutě, kdy byl na hraně faulu v pokutovém území sražen Schnappel, volný míč si našel agilní Snížek a předložil ho Šerákovi do jasné příležitosti - 0:2. Naše hra se více uklidnila, ale i tak jsme přechodovou fázi řešili párkrát až moc zbrkle. Dvě minuty před koncem vyvinul tlak na domácího stopera střídající Tokar, získal míč a tváří v tvář domácímu brankáři se nemýlil a zakončil na konečných 0:3.

Věřím, že sehrání utkání v rámci České ligy mladšího dorostu nám dodá spoustu zkušeností a výhra bez inkasované branky i sebevědomí do naší soutěže. 

Zápasy:

FŠ Litvínov - FC Tempo Praha 0:3 (0:1)