FC Tempo Praha

Muži A: Skvostná první půle

11.4.2022 11:55   redakce  

Výborný první poločas nás nasměroval k výrazné výhře s Březiněvsí 6:1. Na sestřih branek se podívejte uvnitř článku!

Měli jsme před soupeřem velký respekt. Na podzim to bylo velmi těžké utkání, dvakrát jsme prohrávali a museli jsme vše zachraňovat v poslední třetině zápasu. Tentokrát to byl jiný příběh. Od prvních minut jsme hráli výborně a trpělivou a zároveň rychlou hrou se nám podařilo rozhodnout do poločasu. Prakticky všechny branky padly po líbivých kombinacích. Kadlec rozehrál na Cejnara, rychlá přihrávka na Kloučka a do prázdné branky zakončil Pytlíček - 1:0. Druhý gól začal už od Pacovského, výhozem uvolnil Tomáše Havlíčka, jeho dlouhá přihrávka našla rozběhnutého Cejnara a před brankou se prosadil znovu Pytlíček - 2:0. Pak se k centru dostal Kostka a našel na zadní tyči perfektní přihrávkou Kloučka, který s pomocí obránce dopravil míč do sítě - 3:0. Další zvýraznění náskoku přišlo po dlouhém míči za obranu Hampapy, který nevypustil Tomáš Havlíček, u míče byl dříve než brankář Šanda a dovedl míč do prázdné branky - 4:0. Před odchodem do šaten jsme Březiněvsi uštědřili ještě jednu ránu. Pytlíčkovu kolmici bezpečně dopravil do sítě Klouček - 5:0.

Po pauze jsme výrazně polevili a od prvních minut jsme hráli na půl plynu. Každý víc myslel na ofenzivu a méně na týmovou práci. I tak jsme si vytvořili minimálně pět tutových šancí, ale proměnili jsme jen jednu. Sedlář si vyměnil míč se Šmídkem a prostřelil Šandu - 6:0. Naší laxnost ve hře nejlépe dokumentovaly neproměněné šance, kde jsme pohrdali snad vším možným. Tři na brankáře, samostatný nájezd, střela do prázdné branky, ... Toho využil soupeř, který při svém útoku naprosto snadno překonal dva naše obránce a odražený míč dotlačil do sítě Ziukyn - 6:1.

Trenér Petr Vanko: "Od prvních minut jsme byli jasně lepší, prvnímu poločasu prakticky není co vytknout. Bylo vidět, že kluci chtějí vyhrát a hosty jsme do ničeho nepustili. Druhá polovina už moc přísnějších měřítek nesnesla. Zápas se jen dohrál a hodně jsme slevili ze svého standardu. I tak jsme měli vstřelit minimálně tři další branky, ale přístup ke koncovce jen podtrhoval uvolněný přístup k celému druhému poločasu."



Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Březiněves 6:1 (5:0)