FC Tempo Praha

U15: Vydařené vstupy do poločasů

12.4.2022 16:00   Petr Havlíček  

Tempáci v prvním mistrovském utkání zdolali Petřín Plzeň 2:0. Na obě branky se podívejte ve videu uvnitř článku!

Po velmi dlouhé zimní pauze přišel první jarní mistrák, kdy jsme doma přivítali tradičního soupeře Petřín Plzeň. Hosté přijeli s o rok mladšími hráči, jelikož své hráče ve starších kategoriích posunuli o ročník výš, na to jsme ovšem nechtěli brát ohled a soustředili se maximálně na svůj výkon. To se nám výborně dařilo v prvních dvaceti minutách, kdy jsme byli aktivní, pozorní i důrazní. Do vedení jsme šli už po čtyřech minutách, kdy svou druhou šanci v zápase proměnil po dobrém napadání Váňa. Měli jsme tam ještě celou řadu dalších situací, které měly skončit minimálně dvěma či třemi dalšími góly. Postupem času už aktivita nahoře ubývala, hosté se začali osmělovat a přidali na důrazu. Do žádné velké šance jsme je však nepustili, pořád jsme se víc drželi na míči, ale už jsme nebyli tak nebezpeční.

Vstup do druhé půle byl opět povedený, kdy po sérii šancí ve 46. minutě dorazil odražený míč po rohovém kopu do branky Pančev. Potom jsme ještě chvilku byli lepším týmem, ale od nějaké 55. či 60. minuty jsme přestali aktivně dostupovat, dávali soupeři prostor na vlastní polovině a díky malé nabídce zbytečně míče odkopávali či hráli brzy za obranu. Vyložených šancí z toho Petřín měl jen jednu nebo dvě, ale momentů, kdy jsme si koledovali nebo situaci nedohráli, bylo hodně. My už jsme hrozili spíše z brejků nebo opět ze standardních situací. Gól jsme ale nepřidali, Petřín ovšem zápas naštěstí nezdramatizoval kontaktním gólem.

Vydařily se nám vstupy do obou poločasů, kdy kluci hýřili aktivitou, pohybem a měli jsme tam hodně hezkých akcí, které jsme nedokázali zakončit gólem. Na gólové šance jsme v zápase dominovali, byly tam třeba dvě netrefené prázdné brány. Rozhodně jsme si mohli lepší koncovkou udělat zápas daleko jednodušší. Na druhou stranu tam byly také pasáže, kdy jsme hodně zaostávali v agresivitě, dávali soupeři zbytečně moc prostoru a neměli dobrý pohyb, což by se proti o rok mladšímu soupeři stávat nemělo. Vítězství je ale zcela zasloužené.


Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Petřín Plzeň 2:0 (1:0)