FC Tempo Praha

U15/U14: Tři body darované Ďáblicím

13.4.2022 16:09   Eduard Binko  

Tempáci si při prohře 2:3 v Ďáblicích vstřelili dvě vlastní branky.

Těžký zápas na umělce, která už má to nejlepší dlouho za sebou a je viditelně až moc malá na velký fotbal. Celý zápas ostrý vítr ze strany, což kvalitě rozhodně nepřidalo. Byl to víc boj než fotbal. Šance spíš na naší straně, jen nám většinu zápasu nefungovalo propojení mezi řadami. Málo nabídky ze zálohy pro rozehrávku obránců a když už jsme balon dostali do zálohy někam do volna, tak útočníci byli schovaní bez náběhu.

Bohužel i přes snahu něco tvořit jsme po ztrátách pomalu dostupovali souboje, takže většinou klasické švihnutí nohou do prázdna místo reálné šance na zisk míče. Jediná situace, kdy soupeř dokázal zahrozit, byla, když přečíslili našeho krajního obránce a dali si delší míč kolem něj a pak to nakopli před bránu. Nicméně dneska jsme jim to dovolovali až moc často a co je horší, tak jim to ve výsledku stačilo na výhru. První gól dokopnutý zblízka po centru od strany, druhý gól sražená střela z dálky, kterou by Lukas jinak v pohodě měl.

O poločase jsme si vysvětlili, že je potřeba trochu zajištění krajní obrany od záložníků, aby si Šilhy v první minutě druhého poločasu srazil centr ze strany do vlastní brány po dalším přečíslení na straně. Pak už to byl jen náš tlak až do konce, soupeř jen odkopával. Snížili jsme na 2:3, z přímáku nastřelili spojnici, ale většinou jsme se vlastní nepřesností nebo nedůsledností připravili zbytečně o míč v začátku akce. Ke konci nám rozhodčí nepísknul vcelku jasnou penaltu, ale celkově hrozná škoda opakujících se chyb a vyloženě darovaného vítězství soupeři, který toho zas tolik nepředvedl.

Zápasy:

SK Ďáblice B - FC Tempo Praha C 3:2 (2:1)