FC Tempo Praha

Muži B: Proč má Majkl beef s kuchařem?

14.4.2022 17:20   Moris Hyršl  

Kdo by chtěl být na hřišti, když je na lavičce náhradníků větší sranda?

V neděli ráno mě vzbudila zpráva, že jsem byl donominovaný na zápas, paráda. Absolutně jsem netušil, proti komu hrajeme, kolikátý jsou v tabulce, ani co bude potom k večeři, přesto jsem laso přijal a na zápas dorazil. Lavička byla opravdu nabitá, proto jsem na zápas prakticky vůbec nedával pozor, ovšem nebyl jsem jediný. Ihned od úvodu zápasu jsme si všimli, že něco není v pořádku s lajnovým rozhodčím. Stejně jako my na dění na hřišti prakticky nekoukal, pořád se jen otáčel na nás a nejsme si jistí, zda to bylo kvůli našemu šarmu, že jsme ho tak přitahovali, nebo zda to byly pohledy nevraživé. Načež jsme se úpěnlivě pokoušeli vzpomenout, zda náhodou někdo z nás neměl něco s jeho přítelkyní. U Majkla a mě byla šance takřka nulová, tudíž hlavní podezření padlo na Pepečka Ubundu Kloudečka. Chudák pan rozhodčí.

FC Tempo Praha - TJ Slovan Bohnice-Praha 8 2:0 FC Tempo Praha - TJ Slovan Bohnice-Praha 8 2:0
Všechny nás potěšilo začlenění Matyho do základní sestavy, přece jen v posledních týdnech kraluje soutěži o hráče tréninku. Navíc jsme se na lávce shodli, že svým vzhledem se velmi blíží ideálu krásy. Tomuto konsenzu ovšem pomohl fakt, že s ním ve stoperské dvojici hrál Švábis, který se ideálu krásy každým vypitým pivem vzdaluje. Když už jsme u našeho kapitána, Ondřej by měl trochu zapracovat na svých obranných dovednostech, v první půli předvedl něco, co nikdo z nás ještě nikdy neviděl, a to skluz na místě. A mohl být rád, že soupeř z šance trefil pouze tyč. V první půli jsme dali gól, prý byl celkem pěknej.

O poločase jsme si procvičili házení míčem na americký fotbal, někomu to šlo lépe, někomu hůře a Pendrekovi vůbec. Během druhé půle jsem zjistil, co bude k jídlu - medailonky s pepřovou omáčkou. Zní to lahodně, ovšem má to jeden háček. Na zápas se byl totiž podívat již z kádru vyřazený mladý gentleman, který má s jedním nejmenovaným kuchařem spory (po anglicku beef) a trochu jsme se obávali, jestli pan kuchař trochu nepozmění recepturu. Nechci úplně rozmazávat, na čem je tato neshoda založena, ovšem pohrdavé opovrhavé pohledy masterchefa na našeho kamaráda nápadně připomínají výše zmíněné chování lajnového rozhodčího.

Na posledních pár minut se na hřiště podíval i Martin Petřek, který v závěru utkání pojistil vítězství střelou ze střední vzdálenosti, kterou gólman soupeře celkem nepochopitelně nechytil. Na oslavu si sundal dres a najednou nás všechny chuť na medailonky přešla. Pomyslnou třešničkou na dortu tohoto zápasu bylo střídání Pepečka Kloudečka, který se na hřišti ohřál doslova tři vteřiny. Večeře byla nakonec velmi povedená, nevařil totiž pan kuchař, ale paní máma kuchařová.

Komentář Martina Pendreka Petřeka k zápasu:
"Jooo, když jsem tam šel, tak jsem byl celkem nervózní, protože jsem v tu chvíli byl hráč a zároveň vedoucí týmu, protože táta odešel na Slavii a málokdo ví, že to je role dědičná. Hned jak jsem přišel na hřiště, tak jsem všechno totálně oživil, hned do prvního souboje jsem nalítnul naplno, sice jsem netrefil ani balón ani hráče, ale elán byl vidět víc než jasně. Potom mi někdo nahrál a já jsem nevěděl, co s míčem, tak jsem zavřel oči a vystřelil. Mně to přišlo, že to byla jasná šibenice, ale všichni ostatní říkají, že to byla spíš chyba gólmana. Kdo ví?? Každopádně si myslím, že použiju jedno staré známé rčení, které tuto situaci vystihuje přesně: Ať to kope Marťas!!"

Bonus meme: Vítek nepřišel na zápas, protože si hnul se zády, když na zahradě stěhoval. Vítkovi, kdybyste nevědeli, je totiž 63 let.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Slovan Bohnice - Praha 8 2:0 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:2)