FC Tempo Praha

U15: Štěstí plný koš

18.4.2022 21:03   Petr Havlíček  

Tempáci vyhráli na Aritmě vysoko 5:0, ale výsledek průběhu zápasu úplně neodpovídá.

Na Aritmě se i přes teplé počasí hrálo na menší nekvalitní umělce, což určilo ráz zápasu. Na všechno bylo málo času, málo prostoru pro kombinaci a míč pořád poskakoval. První půli jsme si s tím vůbec neporadili. Po dohrané standardní situaci jsme sice šli už v 5. minutě do vedení zásluhou Pančeva, ale to od nás bylo na dlouhou dobu směrem dopředu všechno. Zbytek poločasu byl buď boj ve středu hřiště nebo jsme se dostávali pod tlak domácích, kteří nás nutili k chybám a dokázali být nebezpeční. Nám na míči chyběla jak rychlejší práce s ním, tak na malém hřišti větší pohyb, všechno to bylo, jak se říká, jako zpomalený film. Naopak bez míče jsme prohrávali spoustu soubojů, byla to taková nerozhodnost, jestli a jak jít do souboje, a to i v obranné třetině, což pochopitelně vedlo k šancím Aritmy. Sice jsme ještě na konci měli brejkovou situaci 3v1, kterou jsme nevyužili, ale poločasové vedení 1:0 bylo hodně šťastné, protože kdybychom prohrávali 1:4, asi by se nikdo nedivil.

Do druhé půle jsme chtěli vše celkově zrychlit, zpevnit se v soubojích a zároveň hru třemi střídáními oživit. Určitě jsme ani v druhé půli nebyli herně lepším týmem, ale minimálně se nám podařilo lépe bránit a nepustit domácí do tolika vyložených šancí, zároveň už jsme dokázali víckrát zahrozit směrem dopředu. Vzhledem k tomu, že Aritma má silné závěry zápasů, bylo důležité, že jsme odskočili v 66. minutě na 2:0. To nás definitivně uklidnilo, naopak domácí kluky to zřejmě položilo, a tak jsme do konce zápasu přidali ještě tři branky.

Jsme velmi rádi za tři body, přestože zápas na výsledek 5:0 určitě nevypadal. Hlavně v první půli jsme měli velké štěstí. Věděli jsme, co nás čeká, snažili jsme se připravit na zápas, který bude spíš o agresivitě a pozornosti než nějaké fotbalovosti, přesto jsme se s tím nevyrovnali. Největším problémem byla asi zmíněná rozhodnost, kdy a jak jít do souboje, často pořád zbytečně váháme nebo čekáme, jestli do souboje nepůjde někdo za nás. Zároveň se nám nedařilo dostat míč pod kontrolu a zbytečně jsme ho neustále zvedali. Naopak je dobře, že jsme v takovém zápase byli efektivní a proměnili většinu našich šancí.

Zápasy:

SK Aritma Praha - FC Tempo Praha 0:5 (0:1)