FC Tempo Praha

Muži B: Čakovický Superbowl

18.4.2022 22:25   Martin Petřek  

15. duben. Obecně nic moc den.

Muži B: TJ Avia Čakovice - FC Tempo Praha B 3:1 Muži B: TJ Avia Čakovice - FC Tempo Praha B 3:1
V tento den oficiálně vypukla Americká občanská válka, na následky atentátu umírá 16. prezident USA Abraham Lincoln, v severním Atlantiku se potopil Titanic, den tragédie na Hillsborough stadium v Sheffieldu, teroristický útok na Bostonském maratonu a požár katedrály Notre-Dame v Paříži. Na toto datum vyšel také Velký pátek (den ukřižování Ježíše Krista) a osudově tomuto dni připadnul také náš zápas s Čakovicemi. Všechny tyto události, až na poslední zmíněnou, mi připomenuli moderátoři Evropy 2 cestou do Čakovic, která byla přes celou Prahu, a ještě k tomu sraz v 9:30, takže skvělý způsob, jak začít nový den.

Příjezd se nesl v duchu hledání areálu, ale po několika chybných odbočeních jsme byli zaručeně na místě. Jako obvykle panovala v týmu dobrá nálada. Mezi klukama proběhly klasické "handshaky", vtipkovalo se na účet hřiště, které mělo takzvané "letištní parametry" a podobně. Hned na začátku o sobě dal vědět svým pivním odérem Maurice Hyršl, který si také neodpustil nepublikovatelný popis jeho ranních "vyprošťovacích aktivit". Zveřejnění základní sestavy se postaralo o velké překvapení. Do základu se vrátil útočník Michael Arntz, který prošel kluby jako Vyšehrad. V týmu zavládlo nadšení, ale také vysoká očekávání.

Muži B: TJ Avia Čakovice - FC Tempo Praha B 3:1 Muži B: TJ Avia Čakovice - FC Tempo Praha B 3:1
Komentář Livesport experta Maurice Hyršla k nasazení Arntze:
"Majkl a Radim jsou dva naprosto typologicky odlišní útočníci. Radim je rychlý, Majkl ne. Radim dává góly, Majkl ne. Radim na zápase nebyl, Majkl jo."

Rozcvička nebyla ničím speciální, a tak jsme si se střídajícím Mauricem Hyršlem a Pepečkem Kloudečkem tradičně procvičovali házení míčem na americký fotbal. Někomu to šlo lépe, někomu hůře a mně vůbec ne.

Utkání začalo v rychlém tempu. Čakovice hrály tvrdě, někdy až za hranou a naše toxická střídačka jim to párkrát pořádně vyčetla. Klasicky jsme nadávali na všechno, co se nám nelíbilo, jako například hlavní rozhodčí, hlavní trenér a pravý záložník Čakovic. Terén byl mokrý a vysoce nepředvídatelný. Místy hra připomínala americký fotbal ve své tvrdosti či nakopávání. Nebylo to moc koukatelný a na gól se čekalo 28 minut. Bohužel do naší sítě, kdy se balón dostal za záda našeho gólmana po akci, kterou si nepamatuju, poněvadž nebyla dostatečně hezká. O půli jsme tedy prohrávali 1:0.

Muži B: TJ Avia Čakovice - FC Tempo Praha B 3:1 Muži B: TJ Avia Čakovice - FC Tempo Praha B 3:1
Do druhého poločasu jsme nastoupili motivovaní otočit stav utkání na naši stranu. Řev trenéra Dedka byl slyšet až v Modřanech, a tak se čekaly radikální změny. Nakonec se základní sestava obešla bez střídání a po třech minutách jsme obdrželi druhý gól po podobně nezapamatovatelné akci. Do sestavy se sáhlo až po obdržení třetího gólu v 60. minutě, kdy nastoupila esa v podobě Fandy Vencla a mě. Bohužel to bylo na úkor Michaela Arntze, který zrovna sahal po gólu. Nutno podotknout, že poté už jsme nedostali žádný gól. Jeden se nám podařilo vsítit po mistrovsky trefeném trestném kopu Jirky Žloudka do pravé šibenice z pohledu jejich gólmana, ale to jen korigovalo stav na konečných 3:1.

Z tohoto zápasu plyne ponaučení, abychom už žádný zápas nehráli 15. dubna a nejlépe, aby postoupilo béčko i áčko a my se tak vyhnuli další konfrontaci s tímto týmem.

Komentář Michaela Arntze k jeho výkonu:
"Čakovice byly jako tým velice nepříjemným soupeřem. Prezentovaly se nesympatickou tvrdostí, která mi nevyhovovala. Nepomohl tomu ani rozhodčí, který působil hodně alibisticky, a protihráči si tak vesele dělali legraci z jeho výroků. Jako celkově všechno stálo za prd. Spoluhráči mi nenahrávali, trenér mě vystřídal moc brzo. Jako příště bych měl být zase v základu, jinak to nevidím."

Bonus meme: Vítek po vyléčení svých zad opět nebyl přítomen. Šel místo toho na operní hru "Gli equivoci nel sembiante". Kdybyste totiž stále nevěděli, Vítkovi je 63 let.

Zápasy:

TJ Avia Čakovice - FC Tempo Praha B 3:1 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:3)