FC Tempo Praha

U14: Jasná výhra na Aritmě

19.4.2022 16:01   Antonín Plachý  

Tempáci zvítězili ve Vokovicích 5:2.

Začali jsme vcelku dobře, dostávali jsme se do útočné třetiny a nenechali soupeře hrát. Hodilo se nám, že se brzy povedlo vyvezení Adama, přihrávka do běžeckého souboje tělo na tělo, Vítek vyhrál souboj a pak už obcházel brankáře a dával do prázdné. To kluky určitě uklidnilo. Nicméně jsme si v první půli moc opravdových šancí nevytvořili, protože soupeř bránil dobře a s nasazením kolem vlastního vápna. Ale nerezignoval ani na útočení a občas se dostali až k nám před branku, takže stopeři i brankář museli být pozorní.

Brzy po poločase dával uzdravený Maty druhý a pak ještě třetí gól. Nicméně patnáct minut se hrálo zase jen o gól, protože jsme si dali vlastňáka, takže zase bylo třeba hrát naplno. Ve druhé půli jsme si ale už vytvářeli šancí více a soupeř upravoval ještě z penalty po ruce někde na kraji vápna. Penaltu Niky málem chytil, protože vystihl směr, byl na míči, ale nezkrotil ho. Poslední gól dával Domis skvělou střelou levačkou z otočky.

V první půli nás trápily ofsajdy, kdy nás pomezní několikrát zastavil, kdy bychom šli do nebezpečných brejků, takže pohyb na ofsajdové linii byl dobrý a aktivní a těžko říci, jestli jsme si jen nepohlídali kousky, nebo jestli rozhodčí někdy, když to bylo na úrovni, zkrátka útok neutnul zbytečně. Pro nás dobré v tom, že si zkrátka musíme umět pohlídat i centimetry...

Zápasy:

SK Aritma Praha - FC Tempo Praha 2:5 (0:1)