FC Tempo Praha

Muži A: Postup do čtvrtfinále

21.4.2022 13:19   21.4.2022 22:24 redakce  

Poprvé na jaře se hrál pohár a v osmifinále jsme vyhráli na hřišti Radotína 0:4. Na sestřih se můžete podívat uvnitř článku!

Pohárový termín se podepsal na sestavách obou týmů, nutno říct, že na straně domácích daleko výrazněji. Tomu odpovídal i průběh zápasu. Radotín jen bránil před pokutovým územím a my se snažili dobývat. Obranu jsme naštěstí otevřeli brzy. Pytlíček si dobře poradil s odraženým míčem a prostřelil výborně chytajícího Saladiaka - 0:1. Oslabení domácí dokázali ještě dlouho odolávat, ale naštěstí se nám povedlo přidat druhou branku. Po pěkné kombinace byl sražen Perl v pokutovém území, ale citlivou výhodu zakončil Cejnar do prázdné branky - 0:2. V poslední minutě prvního poločasu šel sám na branku Cejnar, ale Saladiak jeho střelu vytáhl.

Po pauze jsme navázali na naše lajdácké spalování šancí z minulých zápasů, a místo rozhodnutí jsme tak museli být pořád napnutí. Po pár minutách na hřišti však definitivní razítko postupu dala střídající dvojice Dušek a debutující Šimonovský. Šmídkova přesná kolmice našla Duška, ten sice trefil břevno, ale v dorážce zachoval klid v koncovce Šimonovský. První start za áčko, první gól - 0:3. Po rohu Duška si prodloužil gólovou šňůru, čítající dva zápasy, hlavičkující Stacey - 0:4. V závěru jsme vše podtrhli další zahozenou tutovkou. Notně oslabený Radotín jsme tak ušetřili většího debaklu a v poklidu jsme dokráčeli za postupem.

Trenér Petr Vanko: "Postup i výhra jsou super. Vzhledem ke složení domácích a jejich zdravotnímu trápení bych ale výhru nepřeceňoval. Jsem rád, že jsme se nedopustili výraznějších chyb v defenzivě, ale mrzí mě až lajdácké zahazování šancí. V tomhle budu očekávat daleko lepší přístup v tréninku, protože se nám to brzy může šeredně vymstít."

Ve čtvrtfinále nás čeká tým Prague Raptors FC. Hrát se bude ve středu 11.5. od 17:30 na Zličíně.


Zápasy:

SC Olympia Radotín - FC Tempo Praha 0:4 (0:2)