FC Tempo Praha

Muži A: Kyje odjely s šestkou

24.4.2022 23:04   redakce  

V domácím prostředí jsme splnili povinnost a po jednoznačném prvním poločase jsme vyhráli 6:0. Všechny branky v sestřihu uvnitř článku!

Oba týmy v tabulce dělil propastný bodový rozdíl a na hřišti to bylo znát od prvních minut. Hned ve 3. minutě zužitkoval chybu obránce Pytlíček - 1:0. Měli jsme vytrvalý tlak, hosté stáli prakticky jen před svou brankou a snažili se urputně bránit. Mezírku v jejich postavení našel Šmídek, který uvolnil Sedláře a ten obstřelil Cibulku - 2:0. Rohový kop Pytlíčka pak proměnil Babický a měli jsme pohodlný náskok - 3:0. Do poločasu se ještě dvakrát prosadil Kostka. Nejprve po přihrávce Babického unikl obraně a trefil se na zadní tyč - 4:0 a těsně před poločasem po přihrávce Sedláře trefil přesně prostor na přední tyči - 5:0.

Druhý poločas nabídl úplně jiný obrázek hry. Sice se pořád hrálo na jednu branku, ale už jsme neměli takovou chuť dávat góly a hrál se nudný nenáročný fotbal. Do zápisu střelců se tak zapsal jen Dušek, když obstřelil brankáře, a zužitkoval tak dobré napadání Sedláře - 6:0. Dalších šancí už jsme tolik neměli, nejvýraznější měl Kostka, ale hattrick se mu dát nepodařilo.

Trenér Petr Vanko: "Za přístup k prvnímu poločasu určitě pochvala. Byli jsme aktivní, chtěli jsme vyhrát a dali jsme pět branek. Ve druhé polovině jsme už byli líní a hrálo se na půl plynu. Trochu mě to mrzí, protože přece jen na hřišti mám jít s tím, že chci dávat góly. Tak či tak bereme další výhru a teď se musíme jen dobře připravit na velmi těžký zápas na Pragovce, kde nedostaneme nic zadarmo."


Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Kyje Praha 14 6:0 (5:0)