FC Tempo Praha

U15: Gratulace Kladnu

3.5.2022 11:37   Petr Havlíček  

V souboji o první místo vyhráli domácí zaslouženě.

V přímém souboji o první místo jsme zavítali do Kladna. Začátek utkání byl nervózní z obou stran, kdy jsme chvilku zatlačili my a chvilku zase soupeř. My jsme v úvodu měli velkou šanci po standardní situaci, kterou jsme ale neproměnili. Postupem času se ze zápasu stal boj ve středu hřiště, který domácí dobře zhušťovali a nám se míče nedařilo dostat za obranu nebo do nějaké kloudné pozice před vápnem. Kladno se spoléhalo na rychlé akce směrem nahoru, z nichž si tvořilo přeci jen nebezpečnější zakončení než my. Nám chyběla větší aktivita a pohyb vepředu, do dobře bránícího soupeře jsme se těžko dostávali a byli všude o krok či dva později. Nakonec rozhodly dva góly Kladna v rychlém sledu v závěrečné desetiminutovce prvního poločasu, první po ztrátě ve středu hřiště a druhý po sérii defenzivních chyb.

Do druhé půle jsme chtěli kluky hlavně nabudit a pokusit se kontaktním gólem zápas zdramatizovat. Naše aktivita a ochota podstupovat souboje byla už větší než v první půli, dlouhou dobu jsme hráli na polovině soupeře a byli v tlaku. Kladno se ale zkušeně zatáhlo, hrálo dozadu dobře a bezchybně, a tak náš tlak byl platonický a kromě pár centrů nebo střel z okolí vápna jsme se do pořádného ohrožení branky nedostali. V závěru už se nám nedařilo na míči udržet tak dobře a domácí zápas definitivně rozhodli gólem na 3:0.

Kladno zápas vyhrálo zaslouženě, byli nebezpečnější, udělali méně chyb a dali první gól, což určilo ráz zápasu. Na hodně drncavém hřišti moc nešel hrát fotbal a v boji, pozornosti a agresivitě jsme tentokrát byli horším týmem. Pro kluky je to další skvělá zkušenost. Chyby vzadu se stávají, k fotbalu patří a hlavně na ně v žákovském věku kluci mají nárok, důležité je se ze situací poučit a neustále se zlepšovat. Mrzí mě ale naše malá aktivita a "neochota" dostat se do souboje nebo do náběhu na ofenzivních postech v prvním poločase. Ve druhé půli už se to přeci jen zlepšilo, přesto musíme pořád pracovat na lepší spolupráci útočníků a zaměřit se v tréninku na předvídání situací, třeba i ve vápně soupeře, kde nám poslední dobou chybí hlad po gólech a touha se prosadit. Na Vaňouse si soupeři logicky dávají neskutečný pozor a kolem vápna ho zdvojují nebo i ztrojují, ostatní útoční hráči musí v těchto chvílích vzít prapor do svých rukou, jak se říká, a jít za góly hlava nehlava. Je taky potřeba přiznat, že nám úplně nevyšel záměr a složení, se kterými jsme v ofenzivě šli do utkání, a že se nám trenérům nepovedlo do kluků dostat před zápasem větší odvahu na míči. Na tom všem teď budeme dál pracovat a budeme to chtít ukázat ve všech zbývajících zápasech do konce sezóny. Kladnu gratulujeme k zasloužené výhře, poskládali opravdu dobrý tým, se kterým jsme sehráli napínavá utkání, která všechny kluky posouvají.

Zápasy:

SK Kladno - FC Tempo Praha 3:0 (2:0)