FC Tempo Praha

Muži B: Dobrá práce v Radotíně

3.5.2022 19:28   Radim Pfeifer  

Benfika dokráčela k pohodové výhře 5:1, kapitán Šváb ji v závěru ozdobil dvěma kladivy po rohových kopech. Sestřih všech šesti branek uvnitř článku!

Byl pozdní večer, první máj. Večerní máj byl fotbalu čas. Sudího zval ke hře hlas, kde zelený zaváněl háj... Na prvního máje zavítal tým trenérů Dedka a Hrona do krásného areálu, který kvalitě jejich týmu odpovídá. Není to tak dlouho, kdy "A" tým Radotína hrál druhou nejvyšší ligu. Ty časy jsou už však fotbalově dávno pryč.

V úvodu utkání jsme byli velmi aktivní a vše vedlo k rychlému gólu ofenzivního beka Mastného, který se zachoval jako chladnokrevný střelec a dostal míč až za záda domácího brankáře - 0:1. Netrvalo dlouho a mohli jsme se radovat znovu. Druhý bek Klajbl chtěl ukázat, že je také ofenzivní. Proto se vydal hluboko do soupeřova pole (i když se mu moc nechtělo) a poslal krásný centr přímo na hlavu hrající legendy Jiřího Žaluda, který nekompromisně proměnil na 0:2. Pak se bohužel opakoval scénář jako ve Střešovicích. Mysleli jsme, že to bude 0:10 a místo toho soupeř rychlou akcí do naší připravené obrany snížil jedinou jeho šancí utkání na 1:2.

Druhý poločas ukázal, který tým je opravdu kvalitnější. Bylo to v podstatě pouze na bránu domácích, kteří dost často pouze odkopávali. Někdy nám regulérní gól "vzal" nedopatřením pomezní rozhodčí, který se asi zamýšlel, pod jakou třešní políbí svou milou, a evidentně nedával pozor na hru (ofsajdy). V 71. minutě utkání se nám již povedlo konečně odskočit na rozdíl dvou branek, kdy se do vápna probojoval mladík Kleček a vystřelil. Jeho ránu však zablokoval domácí brankář Daems (zahraniční akvizice). K vyraženému míči se dostal jako první tempácký univerzál Mikuda (dříve obránce, nyní záložník) a posunul ho na mě. Já jsem konečně vstřelil jiný gól než většinu ostatních (střelou skrz shluk hráčů) - 1:3. Následovalo několik střídání na naší straně. Do hry přišel i asistent trenéra Hron. Díky jeho skvělému mentálnímu koučování přímo ve hře se kapitán Šváb cítil na hřišti tak sebejistě, že v posledních minutách utkání vstřelil dva góly po standardních situacích. Prý góly nechtěl dávat dříve, protože si musíme jako tým zkoušet neztratit jednobrankový náskok. Je to kádr.


Zápasy:

SC Olympia Radotín B - FC Tempo Praha B 1:5 (1:2)