FC Tempo Praha

U16: Katastrofální desetiminutovka

4.5.2022 11:30   Jakub Fajfr  

Během ní Tempáci dostali dvě branky a přišli o vyloučeného Cihláře.

Na velkém hřišti v Bohnicích jsme na začátku utkání měli, co se týká držení míče, navrch. Spousta našich kombinací však končila těsně před pokutovým územím. K dotažení akcí do zdárného konce chyběla větší přesnost kombinací a též větší pohyb hráčů bez míče tak, abychom domácí obranu rozpohybovali a našli volné prostory finální nahrávky. Střely z větší vzdálenosti byly buď zblokovány nebo mířily vysoko nad branku. Velkou příležitost promarnil Obraz, který zblízka přestřelil.

Ve 30.minutě se domácí dostali k rohovému kopu a naše nedůrazné bránění dovolilo domácím jít do vedení. Zanedlouho přišlo zaváhání při rozehrávce obránce Musila a soupeř šel do dvoubrankového vedení. Z naší strany katastrofální desetiminutovku podtrhl druhou žlutou kartou v utkání kapitán Cihlář, když si neodpustil komentář k jednomu rozhodnutí rozhodčího na půlící čáře.

Do druhé půle jsme šli s odhodláním výsledek zvrátit, od počátku jsme hráli svižně se snahou dostat se přes křídelní prostory k zakončení. To se nám dařilo, ale opět jsme narazili na velký problém v podobě nepřesné koncovky a špatně vybraného místa v pokutovém území. Bez vstřelené branky se nedá vyhrát utkání a tak, když se ani pokusy Vinklera, Schnappela a dalekonosná střela Veselého neujaly, utkání skončilo stejným výsledkem jako první půle.

O utkání rozhodla patnáctiminutovka na konci první půle. Fotbal je týmová hra a my jsme v této fázi utkání jako tým na hřišti nefungovali. Musíme se poučit a i přes obdrženou branku si nadále věřit a předvádět natrénovanou hru.

Zápasy:

TJ Slovan Bohnice - Praha 8 - FC Tempo Praha B 2:0 (2:0)