FC Tempo Praha

U15: Žádná mlácená, ale pěkný fotbal

11.5.2022 12:57   Petr Havlíček  

Byť Písek dostal na Tempu osm gólů, přispěl fotbalovostí ke kvalitě zápasu. Všech devět branek v sestřihu uvnitř článku!

Proti Písku jsme měli velmi dobrý vstup do utkání, kdy jsme hned ve druhé minutě šli do vedení. O to jsme vzápětí přišli, ale minutu po vyrovnávacím gólu jsme opět odskočili. Zbytek zápasu už se nám dařilo kontrolovat, i když v první půli tam měli hosté pasáže nebo momenty, kdy dokázali zahrozit a jednu či dvě další šance měli. My jsme měli tentokrát dobrý a aktivní pohyb nahoře, několikrát jsme toho dobře využili, ale občas byla kolmice buď krátká nebo jsme neměli nabídku do nohy. Díky dvěma gólům do pauzy jsme ale naší herní převahu vyjádřili i výsledkově a mohli hrát zase ve větším klidu. Ve druhé půli už byla naše převaha jednoznačná, kromě jedné desetiminutovky, kdy nám chyběl větší pohyb ve středu, jsme si vytvořili další šance a nakonec zvítězili 8:1.

Tentokrát jsme chtěli vsadit na aktivitu a pohyb, což se podařilo. Kluci zažili po delší době klidný zápas, byli jsme efektivní a zaslouženě vyhráli. Byly tam pěkné akce a pěkné fotbalové momenty. Možná jen ke konci zápasu mi chyběla ještě trochu větší chuť si zahrát, vzít si míč a užít si ho. Určitě se musíme zaměřit na lepší součinnost v ofenzivě, abychom kromě náběhů za obranu měli správný pohyb do mezery proti, a dokázali toho potom s míčem dobře využít. Pochválit bych určitě chtěl i Písek, přestože na tom v tabulce nejsou tak dobře, pořád se snažili hrát fotbal, a tak to nebyla žádná "mlácená", a věřím, že se jim jejich přístup do budoucna vrátí.


Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Písek 8:1 (4:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:66)