FC Tempo Praha

Muži A: Postup do semifinále poháru

13.5.2022 9:10   redakce  

Na hřišti Zličína jsme zdolali mezinárodní tým Prague Raptors 3:0. Uvnitř článku najdete i sestřih zápasu a ohlasy.

Na perfektně připraveném hřišti jsme měli od prvních minut převahu a domácí Prague Raptors se prakticky nedostali přes půlící čáru. Těžko jsme se však dostávali do vyložených šancí přes výborně hrající obranu a fantasticky chytajícího brankáře Uziha. Nějaké skulinky se ale přece jen našly. Rychlá kombinace v pokutovém území, Babický mířil na zadní tyč do šibenice, ale Uzih vytáhl robinzonádou míč na rohový kop. Pak ještě domácí gólman vychytal ve vyložené šanci Pytlíčka a když Babický na zadní tyči nestihl dohrát míč do sítě po rohovém kopu, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Po přestávce pokračoval stejný scénář. Tlačili jsme domácí a Pacovský si moc na míč nesáhl. Trochu změna nastala po naší vedoucí brance. Cejnar vrátil míč před branku a Tomáš Havlíček dohrával situaci do prázdné branky neomylně - 0:1. Pak se náš brankář taky trochu rozhýbal. Střelu z uctivé vzdálenosti vytáhl na rohový kop a bezpečně si poradil i s dalším pokusem mířícím doprostřed branky. Brzy jsme přidali pojistku a zápas jsme rozhodli. Stacey perfektním pasem za obránce našel Babického, který obešel brankáře a zadělal na postup do semifinále - 0:2. Babický byl pak u další gólové situace. Při zakončení byl faulován a penaltu bezpečně proměnil Kostka - 0:3. Do konce utkání jsme pak hru naprosto kontrolovali a nebýt skvělého Uziha, mohlo být skóre daleko vyšší. Zejména Tomáš Cejnar nebude na domácího brankáře vzpomínat v nejlepším.

Trenér Petr Vanko: "Od začátku do konce jsme byli lepším týmem a jen mě může mrzet, že utkání neskončilo vyšším rozdílem. Určitě chválím předvedenou hru, na týmu bylo vidět, že si chceme užít perfektní travnatý povrch a odmakali jsme to do útoku i do obrany. Díky výhře jsme si sice přidali další anglický týden, ale těšíme se a uděláme maximum, abychom vše zvládli. V neděli nás čeká horká půda v Ďáblicích a velmi kvalitní soupeř. Trochu si odpočineme a budeme chtít znovu uspět."

K semifinále nastoupíme ve středu 18.5. od 18:00 hodin na hřišti přeborového Újezdu nad Lesy. Druhou dvojici tvoří Újezd Praha 4 a Uhříněves.





Zápasy:

Prague Raptors FC - FC Tempo Praha 0:3 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:43)