FC Tempo Praha

Muži B: Kanonáda v derby na Braníku

15.5.2022 23:59   Jiří Žalud  

Bebfika se trefila osmkrát, skvělou formu dál prokazuje čtyřgólový Radim Pfeifer.

Zápas s Braníkem, který se odehrál pro nás v netradiční čas, od 12.30 středoevropského času. Soupeř, u kterého se nám tak často výsledkově nedaří. Zápas kola, který byl vyhlášen jako rizikový. A tak bylo na stadion vpuštěno pouze omezené množství diváků. Štěstí prodrat se na stadión měl například táta trenéra Petra Dedka, manželka asistenta Jirky Hrombáce, kamarádka Pepči Kloudy, kamarád kamaráda Švábise, teta Zdeňka Slavíčka (ten ale výjimečně na zápase nebyl) a asi 30 domácích fanoušků. Pořadatelé tak za pomoci hasičů a policie zvládli utkání na jedničku.

Na zápas jsme se sešli posilněni o elitní hráče z áčka, a tak se dalo očekávat kvalitní utkání za podpory skvělé party na střídačce tvořené elitním jádrem béčka. První poločas kvalitou zápasu naznačoval úroveň I.A třídy, kam se snad brzy posuneme. Po dvou brankách šutéra Radima Pfeifera, kdy nejprve po skvěle dlouhém pasu od Matyho utekl všem a dovedl míč až do branky, a druhé brance po skvělé přihrávce od Filipa Babického, jsme drželi poločasové vedení 2:1.

Na začátku druhého poločasu jsme přidali rychlé dvě branky, kdy se prosadil nejprve Fíla Babický po pasu od Tomáše Havlíčka a po přihrávce Sedlyho i Jirka Žalud. Tím bylo prakticky po zápase a spousta času nasbírat nějaký ten bodík do kanadského bodování. Radim se trefil ještě dvakrát a upevnil si vedení v tabulce střelců celé soutěže. Střelecky se prosadil ještě jednou Žloudek po parádním centru od Majkla Arntze, kterému předcházela vynikající poziční hra, získání a předání balónu Pepči Kloudy a Čechýno, který nedal šanci v tváří tvář gólmanovi.

Konečný výsledek 1:8 by po prvním poločase tipoval asi málokdo, když jsme sice měli lehkou územní převahu, ale na takový příděl to určitě nevypadalo. Na druhém poločase a zvýšení náskoku je krásně vidět, jak je fotbal hlavně o hlavě. Závěrečný vítězný pokřik v šatně pod taktovkou kapitána Matyho byl stejně kvalitní jako výkon celého týmu na hřišti.

Zápasy:

ABC Braník B - FC Tempo Praha B 1:8 (1:2)