FC Tempo Praha

Muži A: Pět branek, moře dalších šancí

16.5.2022 12:59   redakce  

Pro nás netradiční nedělní odpoledne přineslo výhru 5:1 v Ďáblicích. Ohlasy a sestřih uvnitř článku!

Taktický záměr byl jasný. Eliminovat útočnou sílu domácích a naopak zatlačit na defenzivu, kde mají modrobílí velké problémy. Podařilo se obojí. Snažili jsme se napadat rozehrávku od prvních minut a vyplatilo se to hned ve druhé minutě. Malou domů nevyřešil dobře brankář Chrobok a Pytlíček využil odkrytou branku bez problémů - 0:1. Pak jsme pokračovali v tlaku, ale Chrobok svou chybu několikrát odčinil. Jen za první poločas chytil čtyři tutové góly (ve druhém minimálně dva). Naštěstí nevydržel odolávat věčně. Trestný kop Cejnara usměrnil hlavou do sítě Kadlec - 0:2. To bylo i poločasové skóre a stejně jako na podzim za to mohou domácí děkovat svému brankáři, který sice první gól zavinil, ale pak se překonával.

Přestávka lépe sedla nám a povedlo se nám během několika minut rozhodnout. K odraženému míči se dostal Pytlíček, naznačil střelu a pak míč umístil přesně do sítě - 0:3. Za několik okamžiků jsme ukázkově vyřešili brejkovou situaci, Pytlíček dal pod sebe a Sedlář střílel do prázdné branky - 0:4. Bylo rozhodnuto. Nulu jsme ale neudrželi. Penaltu proměnil Novák - 1:4. Poslední slovo jsme však ještě měli my. Hrdina domácích Chrobok si vybral druhou slabší chvilku, Klouček zachoval chladnou hlavu a před prázdnou brankou našel Duška - 1:5. Vyjmenovávat všechny naše šance by článek dost prodloužilo, a tak prostě bereme všechny body za výhru 1:5.

Trenér Petr Vanko: "Výsledek je velmi příznivý, šancí jsme měli velké množství a povedlo se dát pět branek. Vzhledem k průběhu je to určitě málo, ale stejně jako na podzim nás vychytal Chrobok, nebo jsme hodně kazili. Nepřesností a nevynucených chyb bylo velké množství, ale soupeř dneska neměl sílu na to, aby nás přehrál. Jedeme dál, musíme si dobře odpočinout a ve středu nás čeká pohárové semifinále, na které se chceme dobře připravit."



Zápasy:

SK Ďáblice - FC Tempo Praha 1:5 (0:2)