FC Tempo Praha

U15: Skvělý obrat na Motorletu

18.5.2022 13:31   Petr Havlíček  

Tempáci nesehráli úplně povedený zápas, ale v samém závěru zapnuli na plné obrátky a otočili z 3:2 na 3:4.

Úvod zápasu s Motorletem vůbec nenasvědčoval žádnému dramatu, když jsme po dvou velmi pěkných akcích vedli už v 7. minutě o dvě branky. Postupem času ale náš výkon upadal, když jsme se často dokázali dostat z rozehrávky někam k polovině hřiště, ale potom jsme zbytečně brzo hledali přihrávku nebo byla kolmice nepřesná. Měli jsme tam hodně ztrát a chyběl nám nějaký nadstandardní moment, abychom přešli přes jednoho nebo dva soupeře individuálně. Soupeře jsme proto pouštěli do nadějných situací, i když jsme je často připravili vlastními chybami. Po dvou takových se podařilo Motorletu srovnat, my jsme tam měli ještě jednu nadějnou situaci po rohu, ale do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Ve druhém poločase jsme už byli určitě nebezpečnější než v prvním, na polovině soupeře tam bylo víc odvážných průniků 1v1 a netrápili jsme se tolik s rozehrávkou. Přesto to byl Motorlet, který šel do vedení 15 minut před koncem zápasu. V ten moment už kluci museli opravdu zapnout, což se nám povedlo, hned jsme si vytvořili dvě velké šance, ale neproměnili jsme je. Soupeř logicky za toho stavu čekal na brejky, kdy jeden z nich určitě mohl být úspěšný, naštěstí se nám ale podařilo tlak stupňovat a ve dvou situacích jsme ukázali dobrý klid ve vápně a zápas otočili.

Kluci si zaslouží velkou pochvalu za obrat, který v závěru ukázali. Dlouho se nám něco takového nepovedlo a po inkasovaném gólu na 2:3 opravdu všichni zapnuli naplno a bylo vidět, že se tam snažíme góly dotlačit. Rozebrat si ale musíme i 65 minut předtím, kdy jsme hlavně v prvním poločase hráli hodně na své polovině a chyběla nám větší nebezpečnost a odvaha dopředu. Naše aktivita se naštěstí po přestávce zvedla a tentokrát dobře pomohli střídající hráči. Nemůžeme ale soupeřům nabízet tolik šancí po jednoduchých ztrátách a situacích. 

Zápasy:

FK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 3:4 (2:2)