FC Tempo Praha

U15: Otevřený duel s Táborskem

24.5.2022 15:02   Petr Havlíček  

Tempáci většinu zápasu dominovali a vyhráli 5:3. Podívejte se na sestřih uvnitř článku!

První půle zápasu s Táborskem byla zcela v naší režii. Dařilo se nám držet míč a dostávat do zakončení a první gól Brabce v 11. minutě nám dodal sebevědomí. Kromě pár momentů tam byla od všech kluků dobrá aktivita, přecházeli jsme střed hřiště a kromě nějakých nedořešených situací ze stran jsme dokázali být i v poslední třetině hřiště kreativní. Po dvou dalších hezkých akcích jsme zvýšili na 3:0, vzadu se nám dařilo udržet pozornost a většinu útoků hostů jsme zastavili už na polovině hřiště.

Druhá půle začala také dobře a ve 49. minutě jsme z penalty zvýšili na 4:0. To odstartovalo gólovou šestiminutovku, během které jsme inkasovali dva podobné góly po špatném odhadu dlouhého míče a malém zajištění. Oba góly jsme rozdělili nádherným přímákem Brožka, ale pátým vstřeleným gólem jako by pro nás zápas skončil. Přestali jsme být tak aktivní a možná kluky dostihla i nervozita, že se utkání může zdramatizovat. Naštěstí Táborsko tolik nebezpečných situací nemělo, přesto jsme inkasovali patnáct minut před koncem z rohu na 5:3 a potom už zápas spíš ve středu hřiště dohráli.

S Táborskem jsou to většinou zápasy, které nám vyhovují, soupeř celkově hodně gólů dává, ale také dostává. Jsou to otevřené duely, kde je prostor pro útočení. To jsme skvěle využili v prvním poločase, kdy byl náš výkon velmi dobrý, dali jsme góly po hezkých akcích a utkání kontrolovali. V poslední době hodně tlačíme na aktivitu, tentokrát tam byly dobré výměny místa a přechody, byť nám to někdy Táborsko usnadnilo. Mrzí mě ale, že kluci neudrželi kvalitní výkon po celý zápas, přišlo mi, že gólem na 5:1 pro nás zápas skončil a pak už jsme se do něj nedokázali vrátit, což se nám poslední dobou opakuje. Musíme do kluků víc dostat přístup, že ať je výsledek jakýkoliv, měli by celých 80 minut utkání využít k tomu, aby se co nejvíc zlepšili a snažili se pořád opakovat věci, na kterých pracujeme v tréninku nebo na videu.


Zápasy:

FC Tempo Praha - FC MAS Táborsko 5:3 (3:0)