FC Tempo Praha

U15/U14: Jasná prohra s Meteorem

26.5.2022 13:48   Petr Havlíček  

Postup C týmu do přeboru se vzdálil, ale do konce zbývají ještě čtyři kola.

Zápas s Meteorem měl hodně napovědět, jak se bude v naší skupině vyvíjet boj o postup do přeboru starších žáků. Bohužel se nám vstup do utkání vůbec nepovedl, brzy jsme inkasovali a celá první půle se pak nesla v podobném duchu. Nám s míčem chyběla aktivita v útoku, kdy obránci a střed nemohli míč poslat do nějaké kloudné pozice nahoru a zároveň s tím byli místy i zbrklí. Bez míče jsme nechávali Meteoru hodně prostoru ve středu hřiště a po těchto propadech ještě špatně nabírali hráče ve vápně a kolem něj. Byla to z tohoto pohledu jedna velká nepozornost, která mohla skončit více než dvěma góly soupeře v prvních 35 minutách.

V první půli jsme měli velké štěstí, a tak jsme si chtěli pojmenovat co zlepšit a věřili, že průběh zápasu zvrátíme. První velkou šanci jsme potom měli my, bohužel Valentu po jeho krásné akci ze stopera vychytal hostující gólman. Hned z brejku jsme inkasovali na 0:3, byť to bylo s faulem, což kluky položilo a Meteor zápas "dorazil" dalšími dvěma rychlými góly. Dvacet minut před koncem hosté poslali do kabin své tři ligové borce a zbytek utkání jsme útočili my, ale nepodařilo se nám alespoň nějaký gól vstřelit a naopak ještě dvakrát inkasovali.

Zápas tak skončil jasnou prohrou, která je asi logická i tím, že náš tým byl celkově mladší než Meteor, který navíc posílil hráči U15. Asi bylo znát i to, že hodně našich kluků předtím hrálo byť kratší část zápasu s Táborskem, zatímco hosté přijeli s "čistými" hlavami a soustředili se jen na tento zápas. Přesto mě mrzí naše nepozornost v prvním poločase a také velmi nepřesný metr sudího. Pozitivní je, že se některým klukům, se kterými jsme na lavičce během zápasu řešili naši nepozornost a neaktivitu, podařilo tyto věci potom na hřišti zlepšit.

Zápasy:

FC Tempo Praha C - FK Meteor Praha VIII C 0:7 (0:2)