FC Tempo Praha

Muži A: Povedená generálka na pohár

28.5.2022 23:46   redakce  

Generálku na finále poháru jsme zvládli na výbornou a z horké půdy Chaber vezeme výhru 0:4. Sestřih i ohlasy najdete uvnitř článku!

Ze soupeře jsme měli respekt, protože minulý týden sahaly Chabry po bodu na hřišti Spojů. Od úvodních minut jsme však domácí zatlačili, a tak místo ofenzivních choutek museli myslet více na bránění. Do vedení jsme šli v 15. minutě. Cejnar napřáhl z 25 metrů a jeho tvrdou ránu vyrazil Dikusar před sebe a za nejlepší reakci ze všech hráčů se gólem odměnil Klouček - 0:1. Pak vstřelil branku Babický, ale souboj byl posouzen jako faul. Naší převahu jsme mohli zvýraznit druhým gólem i bez faulu, ale bohužel jsme své šance neproměnili. Tvrdou ránu Šmídka vytáhl Dikusar a po centru našeho kapitána promáchl ve skvělé pozici Cejnar. Jeden klíčový okamžik se ještě do poločasu odehrál. Dařilo se nám vytvářet tlak na domácí stopery a díky tomu vznikla krátká malá domů hlavou, Klouček se ocitl v samostatném úniku, ale byl stažen a byla z toho červená karta pro domácí. Následoval přímý kop z hranice pokutového území, ale velmi dobrou pozicí jsme pohrdli.

Po přestávce jsme početní výhodu rychle využili. Prostrčení na Sedláře vedlo k centru, který trefil nepřesně Pytlíček, ale Klouček za ním byl připraven a dopravil míč do sítě - 0:2. Po deseti minutách druhého poločasu prostrčil Sedlář mezi obránce na Kloučka a náš kanonýr zkompletoval hattrick - 0:3. Pak se ve dvou tutovkách zjevil Pytlíček a Klouček, ale Dikusar v obou případech domácí zachránil. Definitivní podobu výsledku pak dal ještě Pytlíček po centru Sedláře - 0:4.

Trenér Petr Vanko: "Zvládli jsme to velice dobře. Domácí se do nějakých náznaků dostali až za stavu 0:3, ale i tak jsme měli hru naprosto pod kontrolou. Před utkáním jsme měli potíže se složením obrany a nakonec musel na krajním beku nastoupit Babický a zvládl to na výbornou. Teď už se všichni velmi těšíme na finále poháru a věřím, že nás přijde podpořit hodně lidí a pokusíme se favorita zaskočit."



Zápasy:

SK Dolní Chabry - FC Tempo Praha 0:4 (0:1)