FC Tempo Praha

Muži B: Vítěz I.B třídy 2021/2022

8.6.2022 22:38   Matyáš Buzek  

Muži B dali pět fíků Spojům B a postupují z prvního místa do I.A třídy.

V neděli nás čekal důležitý zápas proti čtvrtým Spojům, ve kterém jsme mohli definitivně rozhodnout o prvenství ve skupině a zaručit si tak postup do I A třídy.

Říkal jsem si, že na zápas půjdu. Nebylo by to nic výjimečného, byl jsem v nominaci, ale měl jsem mít v úterý státnice a vím o případech, které by zápas obětovaly. Já ne. Je to o prioritách. Den pro mě ale začal dost nepříjemně, neboť jsem snídal míchaný vajíčka a vypadla mi u toho plomba. To mě poměrně rozhodilo a v kombinaci s tím, že jsem si v hlavě opakoval dokola učivo, tak jsem byl dost mimo celej den. V kabině jsem ale vůbec nebyl sám myšlenkami jinde. Pepča Klouda dostal za úkol doma od paní, aby jim Čechýno namaloval obraz s levandulema nad postel. Dá se říct, že oba vypadli z koncentrace, neboť smlouvali podmínky kšeftu (1 levandule = cca 1000 Kč). Švábis měl k obědu hnusnej burger a hlavně ho zajímalo, jestli bude ten k večeři lepší. Mlaďoši nepřišli, prej kolona. Gólmana jsme neměli vůbec.

Zlomová chvíle přišla, když Pedro donesl bílé dresy ve stylu Realu Madrid. Od té chvíle to šlapalo. Mlaďoši se dostali z kolony. Gólmana jsme čapli po cestě na hřiště, ten ještě chudák dohrával předchozí zápas, ale vidina toho, že si to sehraje vzadu s Militaem a Alabou ho přesvědčila v další mač. Plus Jarda Železný nás krásně rozcvičil.

Do zápasu jsme vlítli zkušeně, nic jsme nepodcenili a vítězství jsme si zasloužili. Skvěle se trefoval střelec Žalud, který proměňoval chyby obrany Spojů a přidal k tomu výstavní trefu z přímáku. Jeden gól přidal Větrák po komické situaci, kdy soupeřův gólman trefil svého obránce do břicha a míč se odrazil k našim kopačkám. Chyby jsme dělali i my, ale naštěstí jen dvě z nich dokázal soupeř proměnit, a proto zápas skončil pohodovým výsledkem 5:2 a můžeme se těšit na soutěž výš.

Státnice jsem nakonec dal za 1 a k zubařce jdu ve čtvrtek, tak snad už to bude lepší. Jsme teď jako tým hodně nahoře, což znamená, že ani většina nepotřebuje trénovat. Kluci jdou místo tréninku radši na celosvětové finále pub quizu (hospodského kvízu). Jsme úspěšní na všech frontách, zbývá už jen, aby i Marťas skóroval. Hala Tempo.

Zápasy:

FC Tempo Praha B - TJ Spoje Praha B 5:2 (3:1)