FC Tempo Praha

U15: Zasloužená remíza

9.6.2022 14:56   Petr Havlíček  

V derby s Braníkem padly obě branky po rohových kopech.

Zápas s Braníkem byl soubojem druhého s třetím týmem tabulky a první poločas nabídnul z mého pohledu velmi pěkný fotbal s řadou momentů nahoru dolů. Braník byl o něco nebezpečnější ze hry, my zase ze standardních situací. Dařilo se nám celkem vyjíždět z vlastní poloviny, ale po překonání půlicí čáry jsme neměli dostatečnou aktivitu a nebyli třeba tak přímočaří jako hosté. Přestože šancí bylo k vidění hodně, jediný gól první půle padnul po sérii rohových kopů do naší sítě, byl to klasický "šatňák".

Druhá půle už byla daleko větší boj než ta první a nenabídla tolik gólových šancí. My jsme v rozehrávce už nedostali tolik prostoru a střed spíš překopávali. Tvořili jsme si ale spíš náznaky než nějaké vyložené šance. Vyrovnávací gól jsme dali také z rohu, kdy hodně špatný kop dotlačili do brány Brožek s Pančevem na první tyči. Pak už se do konce zápasu spíš bojovalo, bez nějaké výrazné šance na rozhodující gól.

Z celkového pohledu je remíza zasloužená, první poločas se šancemi na obou stranách byl hodně o prvním gólu, který by určil ráz zápasu, ve druhé půli Braník trefil tyč, a kdyby odskočil na 2:0, měli bychom to už hodně těžké. Myslím, že z pohledu diváka byl první poločas asi nejhezčí na koukání z celého jara. Nám chyběl větší důraz ve vápně soupeře, kdy jsme spoustu situací nedotáhli agresivně. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 1:1 (0:1)