FC Tempo Praha

U15: Špatný výkon, alespoň tři body

14.6.2022 14:59   Petr Havlíček  

Tempáci v Rokycanech sehráli velmi špatný zápas, přesto soupeře porazili i bez vyloučeného Razesbergera.

Poslední venkovní zápas sezóny nás čekal v Rokycanech a zřejmě jsme si cestu užívali tak moc, že jsme první poločas zůstali hlavami ještě v autobuse nebo jsme se zapomněli na benzínce, kde jsme stavěli. Výkon v prvním poločase byl katastrofální, bez zaujetí, bez pohybu a bez chuti hrát. Gól jsme dostali ve 4. minutě po rohu, kdy jsme nešli do odraženého míče, nechali si ho vrátit do vápna a v něm jsme koukali, jak domácí skórují. Celkem rychle jsme slepenými góly skóre otočili na 2:1, ale naše laxnost pokračovala, díky čemuž šel v 35. minutě pod sprchy po druhé žluté kartě Razesberger. Celý stadion sice viděl, že druhý faul udělal jiný hráč, ale to nic nemění na tom, že situace vznikla jedním z našich několika nesmyslných momentů v obranné činnosti.

Do druhé půle jsme se lehce přeskupili a i o jednoho hráče méně chtěli být aktivnějším týmem. Určitě jsme hráli s větším zaujetím než v první půli, směrem dopředu jsme se dokázali dostat do šancí a nevybavím si nějakou větší příležitost Rokycan. Stejně jsme ale dokázali na vlastní polovině vytvořit spoustu zmatků, hlavně z překopnutých míčů, kdy po jednom z nich jsme možná mohli dostat další červenou kartu. Na 3:1 jsme odskočili 16 minut před koncem po hezké akci a klidném zakončení Joška, pak už se zápas dohrával.

Náš výkon v Rokycanech byl, slušně řečeno, velmi špatný a je třeba na něj ne zapomenout, ale hlavně se z něj poučit a neopakovat. Přístup, nasazení a zaujetí v prvním poločase bylo katastrofální, to pak nemá smysl se bavit o nějakých technických chybách, kterých tam byly mraky. Kluci jako by pořád na něco čekali a byli zaskočeni, že do nich někdo jde a chce jim fotbal znepříjemnit. Pozitivní aspoň je, že po červené kartě jsme se aspoň trochu semkli a zápas s předem plánovaným pouze jediným střídáním dohráli.

Zápasy:

FC Rokycany - FC Tempo Praha 1:3 (1:2)