FC Tempo Praha

Muži B: Úterý na pi(ka)ču

19.6.2022 18:26   David Čtrnáctý  

V úterní dohrávce Benfika prohrála na hřišti Raptors 0:3.

Po úspěšném domácím zápase proti Spojům, ve kterém jsme si dvě kola před koncem zajistili prvenství, nás čekal další těžký soupeř. Nehrálo se o víkendu, ale netradičně v úterý, toho jsme využili a na Raptors hodně potrénovali, možná až moc, protože po čtvrtečních bazénech nás některé ještě v úterý bolely nohy.

Atmosféra před zápasem byla dobrá, během rozcvičky zaznělo, že jestli dostaneme nějaké góly, začneme hlasitě skandovat pokřik "Campeónes!", abychom dali patřičně najevo, kdo přijel, i kdyby se vývoj náhodou nevyvíjel dle našich představ. Následovala taktická porada a rozbor soupeřova útoku, především šestnáctigólového kanonýra Prince, který asi nebude Čech, když se jmenuje Prince. V pozápasovém studiu jsme se na to zaměřili v elektronické tužce a v České republice překvapivě k roku 2016 registrujeme přesně jednoho Prince (nicméně mu v té době bylo 50, takže pokud to není Guélor Kanga Kaku z B třídy, lze se domnívat, že počet obyvatel se jménem Prince by musel od roku 2016 minimálně o jednoho vzrůst, nebo Prince může být ještě příjmení - takových u nás údajně máme 9 s průměrným věkem 22 let).

Samotný zápas odstartoval úspěšně, když Švábis vybojoval lepší stranu. Začalo se poměrně svižně a během úvodních minut bylo vidět, že nás čeká náročný duel. Bylo hodně faulů, ale rozhodčí to moc neřešil, chtělo se mu asi hodně běhat, a tak pískal spíš příležitostně. Ve 39. minutě se do statistik zapsal žlutou kartou Švábis, když schytal trest za faulujícího Klekyho aneb „I mistr tesař se někdy utne”. Naštěstí měl domácí tým za postranní čarou velký a uřvaný fanklub, který arbitrům svědomitě hlásil všechny ofsajdové situace, respektive hlásil všechny situace jako ofsajd, abych se správně vyjádřil. Raptors v prvním poločase zachránila tyč a do kabin se šlo za stavu 0:0. Vyrovnaný souboj soupeř zlomil v 70. minutě, kdy vsítil dva slepené góly. Naše fotbalové srdce pak zaplesalo, když Matěj Čech vyšperkoval svůj vynikající výkon a u rohového praporku ponížil soupeřova beka a vybojoval standardní situaci. Skórovat se nám ale bohužel už nepodařilo a domácí nakonec vyhráli 3:0.

Na avizovaný pokřik „Campeones!” nedošlo, a tak si ho snad dáme v neděli, kdy nás čeká poslední zápas sezony, ve kterém chceme zvítězit a oslavit první místo.

Zápasy:

Prague Raptors FC - FC Tempo Praha B 3:0 (0:0)