FC Tempo Praha

Muži A: Šlágr zaslouženě pro Spoje

20.6.2022 15:31   redakce  

V přímém souboji o první místo podlehlo Tempo Spojům 1:4.

Prakticky se dá říct, že se opakoval scénář z podzimu a výsledek byl totožný. Spoje měly zabijácký přechod do útoku, náš tým působil v každé řadě hodně nekompaktně a po třiceti minutách bylo rozhodnuto. Přitom jsme do zápasu vstoupili dobře, byli jsme aktivní, ale pak se nám bránění sesypalo jako domeček z karet. První zmatky v naší obraně způsobil Verner, který jednoduše přešel přes našeho obránce a po jeho akci a zmatcích v naší defenzivě se k odraženému míči dostal Madej a chladnokrevně skóroval - 0:1. První šok a následoval další. Druhý gól byl jak z kategorie U15. Dlouhý nákop do zformované obrany z poloviny hřiště a míč se tak dlouho snášel k zemi, až ho náš obránce minul, Madej si jej v klidu zpracoval a během dvou minut rozhodl o osudu zápasu - 0:2. Za pár minut vyhrál Kubek běžecký souboj, náš tým nereflektoval na návrat do obranného postavení a v situaci 2 na 1 si hostující mazáci počínali neomylně - 0:3. A bylo ještě hůře. Míč za obranu, náběh Vernera, naše obranná řada vůbec nereagovala a hostující střelec se bez bránění nemýlí - 0:4. Bylo to v šíleném vedru na ručník, ale hosté naprosto zaslouženě vedli. Na naší straně bylo jen ticho, žádná bojovnost, vůle...

O poločase jsme si museli něco říct, protože všechno bylo špatně a po přestávce jsme výrazně přidali. Dokázali jsme Spoje zatlačit a nakonec se urodila i drobná korekce skóre. Odražený míč poslal do šibenice Pytlíček - 1:4. Šmídek ještě trefil tyč a na druhé straně v šanci přestřelil Verner. V přímém souboji o první místo se tak zaslouženě radovaly Spoje.

Trenér Petr Vanko: "Trochu jsem čekal, že se svezeme na jarní euforii a na hřišti to bude z naší strany tlak, nasazení a jak se říká, tak bude hořet tráva. Bohužel tomu tak nebylo a hosté nás přehráli a ukázali velmi vysokou kvalitu. Hráli týmově, mají i na přebor některé nadstandardní hráče a my se tomu nevyrovnali. Po přestávce už to bylo podstatně lepší, ale zápas už byl rozhodnutý. Je to facka, která se před přípravou určitě hodí, protože nám to ukázalo slabá místa, která musíme zlepšit."

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Spoje Praha 1:4 (0:4)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:33)