FC Tempo Praha

U15: Rozlučka s pěti góly

22.6.2022 13:22   Petr Havlíček  

Tempo zakončilo úspěšnou sezónu, kapitán Váňa se loučil před odchodem do Sparty.

Poslední zápas sezóny nás čekal za teplého počasí doma na trávě proti SKP České Budějovice. Vzhledem k pomoci U14 v následujícím utkání a absencím v závěru náročné sezóny byla naše sestava lehce proměněná, kluci si s tím ale poradili herně i výsledkově dobře. Celý zápas byl vlastně pro nás dost typický, hráli jsme skoro pořád na míči, dobývali bránícího soupeře, ale ve finální třetině jako by nám chyběl nějaký moment překvapení nebo nadstandardní věc. Dvakrát v první půli jsme trefili brankovou konstrukcí, ale první gól vstřelili z ojedinělé akce hosté. Naštěstí se nám povedlo brzy vyrovnat a do kabin se šlo za stavu 1:1.

Ve druhé půli naše převaha pokračovala, byla tam jedna další trefená konstrukce a další nadějné situace, ale v koncovce jsme se trápili. Nerozhodný stav samozřejmě dodával energii SKP, takže z ojedinělých brejků se párkrát také dostali k možnosti ohrozit Baštyho v bráně. V 67. minutě jsme dali kýžený vedoucí gól po krásné akci Kroužkyse. Nervózní závěr nepřipustil Vaňous, který v 77. minutě proměnil penaltu, dal svůj druhý gól v zápase a užil si ve svém posledním utkání za Tempo "standing ovation" při střídání. V závěru se s góly roztrhl pytel, dvě branky dal do otevřené obrany Pančí a v nastavení jsme si už mysleli, že zápas skončil, nezúčastnili se ani náznakem bránění a dostali na konečných 5:2.

Vítězství bylo zcela zasloužené a nakonec poslední zápas sezóny i náš jako realizačního týmu u kluků skončil v pozitivním duchu. Jak jsem psal, byl to takový náš typický zápas, v němž jsme dominovali herně, ale udělali si to zbytečně složité neproměňováním šancí a nevyužili takovou fotbalovou chytrostí situace v poslední třetině. Naopak vzadu jsme v některých momentech suverénní, ale až příliš často je tam vypnutí nebo nevyřešení situace, která lze vyřešit jednoduše.

Sezónu jsme tedy skončili na druhém místě a gratulujeme Kladnu k zaslouženému vítězství v soutěži. Jak se kluci následně shodli, na podzim jsme celkově působili lepším dojmem, jaro bylo takové všelijaké, ale jsem moc rád, že poslední zápas nás trenérů s klukama dopadl vítězně. Věřím, že na týmovém projevu i individuálně byl vidět nějaký rukopis a styl, o který jsme se snažili, a i když se třeba někdy nedařilo, doufám, že u řady kluků tam je individuální posun, který v budoucnu zúročí. Určitě máme velkou radost z Vaňouse, který se s 39 góly stal nejlepším střelcem divizní soutěže, a všichni fandíme, aby se prosadil ve Spartě, kam se v létě přesouvá.

Závěrem bych chtěl i zde, stejně jako v kabině, poděkovat klukům za tři sezóny, byť ovlivněné covidem, které jsme spolu strávili, především za tu letošní odehranou, a rodičům za spolupráci a podporu při zápasech a všem možném. Rovněž díky Jáchymovi, Florymu, Ále Váňové, Láďovi Funkovi a Báře Müllerové za skvělou spolupráci v realizačním týmu a Tondovi Plachému a celé U14 za výbornou a konstruktivní provázanost.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 5:2 (1:1)