FC Tempo Praha

U14: Tempo vítězem divize

22.6.2022 19:41   Petr Havlíček  

Slepená sestava silou vůle udolala tým SKP České Budějovice.

Velká část týmu se od pátku do neděle účastnila skvěle obsazeného turnaje v Kroměříži, a do zápasu s SKP jsme tak postavili kluky, kteří zůstali v Praze, doplněné o hráče z U15, kteří mohli nastoupit, a posily z U13. Tento mix měl fantastický vstup do zápasu, když jsme asi ve 20. vteřině po akci Bróži s Rampíkem vedli 1:0. Ještě nějakých 10 minut jsme byli aktivnějším týmem, ale pak nám tam ve zbytku poločasu chyběl včasný náběh za obranu a někdy i balón za přišel trošku později. Bylo to z naší strany takové utrápené a často i bez chuti.

Druhá půle byla na obou stranách otevřenější, my jsme se do ofenzivy zvedli a měli nějaké šance, ale vzadu nám dělalo problémy nabírání náběhů za obranu, z čehož SKP hrozilo. K dispozici jsme měli penaltu, kterou jsme nedali, potom ale po nádherné Bróžově patičce ve vápně zvýšil na 2:0 Janskoš. Úplně v klidu jsme závěr ale nedohráli, dostali jsme 7 minut před koncem kontaktní gól, ale pak se dá říct, že kluci byli celkem pozorní a sezónu jsme zakončili výhrou.

Skládání sestavy byl celkem oříšek, ale nakonec to kluci zvládli dobře. Mám radost z výkonu obou o rok mladších kluků. K jistotě prvního místa v divizi, abychom se nemuseli spoléhat na nedělní zaváhání Motorletu, jsme potřebovali bod, to se povedlo, takže i přes horší výkon v některých pasážích panovala spokojenost.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SKP České Budějovice 2:1 (1:0)