FC Tempo Praha

Muži A: Příprava začala vítězstvím

17.7.2022 23:08   redakce  

Krátká pauzička za námi a v prvním přípravném zápase Tempo na hřišti v Kolodějích porazilo Újezd Praha 4 2:1.

Naplánované máme kvalitní soupeře a hned první se pyšnil postupem do divize. Výborná prověrka, soupeř rozhodně ukázal svou kvalitu a i když na obou stranách chybělo několik hráčů, tak se hrálo ve velmi slušném tempu. První poločas byl vyrovnaný. Výborná defenziva Újezda nás dlouho nepouštěla na dostřel a po autovém vhazování a následném centru jsme prohrávali 1:0. Pak nepřesnou přihrávku Pacovského zachytil Štefan, ale vytlačil se mimo branku a situaci jsme pak dokázali uhasit. Na druhé straně jsme se prosadili po kombinaci středem hřiště a obránce musel vykopávat míč z brankové čáry. Pacovský si připsal úspěšný zákrok po střele z hranice pokutového území a těsně před přestávkou se nám povedlo vyrovnat. Stacey vyvezl míč, uvolnil Pytlíčka, který vyslal nepříjemnou střelu, kterou brankář vyrazil a Stacey akci dokončil úspěšnou dorážkou - 1:1.

Po změně stran jsme měli velkou herní převahu. Jakoby soupeři trochu docházely síly a naše aktivita neustávala. Každá standardní situace ale zaváněla nebezpečím a Vrabec servíroval krásné pasy svým spoluhráčům. Hned na začátku měl soupeř dva závary. U prvního trefil tyč, u druhého jsme nepřehlednou situaci zvládli a zakončení jsme neumožnili. Pak už jsme převzali iniciativu. Dokázali jsme si vytvořit šance. Nejaktivnější byl Cejnar, ale bohužel jeho pokusy skončily vždy mimo tři tyče. Nakonec se ale přece jen dočkal. Tokar z pravé strany milimetrově odcentroval, Cejnarovu hlavičku brankář výborně chytil, ale dorážku už nikoliv - 1:2.

Trenér Petr Vanko: "Potřebujeme hrát přesně takové zápasy. Soupeř výborně bránil a jsem rád, že jsme se trpělivou hrou pak dostali k šancím. Co mě ale vůbec netěší, tak jsou zase nepřesnosti, kterými dostaneme soupeře do šancí, do vedení. To nás přesně může v sezóně srážet. Druhá věc, na které musíme zapracovat, tak je nedisciplinovanost některých hráčů. Bude nás to stát body a od každého čekám, že bude na utkání soustředěný a koncentrovaný."

Zápasy:

SK Újezd Praha 4 - FC Tempo Praha 1:2 (1:1)