FC Tempo Praha

Muži A: Sedm branek na Dobříši

21.7.2022 16:23   redakce  

Asi nejdelší výlet v rámci přípravy dopadl úspěšně a na Dobříši jsme vyhráli 7:2. Hodnocení ve videu uvnitř článku!

Soupeř sestoupil z divize a bude hrát středočeský přebor. Pro oba týmy to byl druhý přípravný zápas a v prvním poločase se hrál vyrovnaný duel. My jsme vytěžili z dobrého napadání rozehrávky, kdy nejprve míč získal Tomáš Havlíček a k tyči zakončil přesně - 0:1, aby pak z podobné akce střelou o tyč zvýšil náskok Rakušan - 0:2. Domácí zahrozili dvakrát po centrovaném míči, ale v obou případech byl dobře postavený Kuchař a obě šance chytil.

Na perfektním trávníku jsme nedokázali zachytit vstup do druhého poločasu. Hned v první minutě to bylo 1:2 po minele v rozehrávce a o pár minut později bylo vyrovnáno. V našem postavení vznikla díra a po pěkné přihrávce za obranu Dobříš srovnala - 2:2. Netrvalo však dlouho a vzali jsme vývoj skóre opět do vlastních rukou. Viktorin načasoval přihrávku za obranu na Cejnara a jeho výzvu zužitkoval Klouček - 2:3. Podobná akce, tentokrát Šmídek uvolnil Viktorina, ten před prázdnou brankou našel Cejnara a bylo to znovu o dvě branky - 2:4. Soupeř postupně odpadal a okénka v obraně se nám dařilo stále využívat. Pěknou kombinaci na pravé straně začal Babický, Cejnar dal pod sebe a Matyáš Havlíček celou akci dokončil pátou brankou Tempa - 2:5. Konečnou podobu výsledku pak ještě dali Cejnar po nabídce Kloučka - 2:6 a Klouček po asistenci Matyáše Havlíčka - 2:7.

Trenér Petr Vanko: "Ve velkém vedru to bylo náročné pro oba týmy, ale přece jen jsme měli sil o něco více a díky tomu jsme nakonec navýšili skóre až na sedm vstřelených branek. Pořád musíme pracovat na obranném postavení, protože zejména druhý gól padl po netaktickém vystoupení obránce a tato situace se v zápase opakovala několikrát. Naštěstí to domácí potrestali jen jednou. Dále musíme zapracovat na držení míče. V zápase několikrát vedeme a dokonce i výrazným rozdílem, ale neustále zadarmo odevzdáváme míče - nákopem nebo zbytečnou kličkou, místo otáčení hry. Spokojený jsem byls útočnou fází, kde jsme byli nebezpeční a vypracovali jsme si hodně gólových šancí."

Zápasy:

MFK Dobříš - FC Tempo Praha 2:7 (0:2)