FC Tempo Praha

Muži A: Generálka s vykřičníkem

1.8.2022 13:46   redakce  

V generálce jsme podlehli výborným Tuchlovicím 3:4. Hodnocení ve videu uvnitř článku!

Utkání v Srbech se málem nehrálo. Noční liják dostal hřiště do hraničního stavu, ale nakonec vše dobře dopadlo a povrch byl výborný. Nic tak nebránilo si vyzkoušet, jak na tom jsme před mistrovským zápasem.

První poločas byl poměrně vyrovnaný, první šanci jsme měli my, ale brankář výborně zasáhl, a skóre se tak měnilo až na druhé straně. Přímý kop zapadl perfektně za zadní tyč a Filip se natahoval marně - 1:0. V závěru poločasu jsme svůj výkon naprosto degradovali. Přišla nedisciplinovanost při bránění a dostali jsme během minuty dva góly jako přes kopírák. Opakuje se to, opět jsme byli líní běžet dozadu, ofsajdová past neprošla a bylo to 3:0.

Do druhého poločasu udělaly oba týmy změny a měli jsme převahu už od prvních minut. Bohužel jsme pak znovu inkasovali. Naprosto nebráněný hráč skóroval hlavou z brankového území po rohovém kopu - 4:0. Další vykřičník pro naší defenzivu. Herně jsme však nepolevili a trvalý tlak vyústil i v naše vstřelené branky. Velmi pěknou individuální akci zakončil Babický povedeným obloučkem - 4:1. Pak po zisku míče odcentroval Viktorin a našel naprosto přesně Babického, který hlavou snížil na 4:2. Těsně před koncem se ještě dostal do úniku Sedlář a jeho zakončení si dovezli do branky obránci Tuchlovic - 4:3.

Trenér Petr Vanko: "První poločas moc přísných měřítek nesnesl. Byla to generálka a hodně hráčů ukázalo nekázeň a nekvalitu. Po přestávce jsme byli mnohem lepší, ale stačilo to jen na snížení. Chyby si ukážeme a jsem rád, že nám zápas ukázal v úplně nahotě, na čem musíme zapracovat. Kvalita přeboru bude úplně jiná, než co jsme zažívali loni a čeká nás velmi těžký test. Bez herní disciplíny to nemáme šanci zvládnout."

Zápasy:

AFK Tuchlovice - FC Tempo Praha 4:3 (3:0)