FC Tempo Praha

Muži A: Vítězný vstup do přeboru

8.8.2022 12:48   redakce  

Po zlepšeném výkonu ve druhém poločase a kanonádě Kloučka jsme vyhráli obnovenou premiéru v přeboru s Vyšehradem 6:1.

Na začátku na nás ale dolehla nervozita a nejistota ze startu ve vyšší soutěži a hrálo se hodně divoce. Již ve 13. minutě se mohlo skóre čtyřikrát měnit, dvakrát na obou stranách. Vyšehrad měl vždy první slovo a my jsme kontrovali hned poté. Pacovský nás však podržel a my jsme branku netrefili. Hrálo se hodně neurovnaně a útočníci Krčmář se Součkem nám dělali obrovské potíže svým důrazem a agresivitou. Z jejich aktivity pramenilo i velké množství přímých kopů, a naše obrana tak musela být neustále ve střehu. Nakonec jsme však šli do vedení. Ve 20. minutě Klouček dostal pod tlak brankáře Lorenze, který si nepočínal nejlépe a náš střelec si otevřel gólový účet poměrně lacino - 1:0. Vyrovnání však na sebe nenechalo dlouho čekat a i když jsme měli v obraně velké přečíslení, tak se hosté prokombinovali až k vyrovnání - 1:1. Netrvalo dlouho a znovu se skóre přesýpalo na naší stranu. Babický našel za obranou Pytlíčka a jeho chytrý oblouček se zastavil až v síti - 2:1. Stejný hráč mohl do přestávky ještě podtrhnout naše vedení, ale Kloučkovou přihrávku bohužel zcela osamocen v pokutovém území nezpracoval.

Muži A: FC Tempo Praha - FC Slavoj Vyšehrad 6:1 Muži A: FC Tempo Praha - FC Slavoj Vyšehrad 6:1
Co se nepovedlo před odchodem do kabin, tak se povedlo po návratu z nich. Tomáš Havlíček se nadechl k velkém sólu, přeběhl diagonálně prakticky celé hřiště, aby celou akci vyšperkoval parádní citovkou na Kloučka a náš kanonýr prostě měl svůj večer - 3:1. Nádhernou branku následoval další překrásný gól. Od vlastního brankového území poslal míč Stacey na Sedláře, který ho perfektně přidržel, zapojil znovu Staceyho a jeho kolmici zužitkoval Klouček. Míč si výborně navedl a neomylně zavěsil na zadní tyč - 4:1. Pak se kopal pokutový kop a Valta potvrdil, že body zůstanou na Lhotce - 5:1. Definitivní tečku zápasu pak dala povedená kombinace. Kostka dostal křižný pas od Klečka, odcentroval a Klouček si připsal čtvrtou branku večera a velmi početná divácká kulisa mu mohla znovu zatleskat - 6:1. Premiéra tak skončila přesvědčivou výhrou Tempa.

Petr Vanko (Tempo): "První půlhodina byla velmi nervózní. Hosté dobře napadali a my jsme neměli odvahu kombinovat. Dolehla na nás tíha nováčkovské daně, ale naštěstí jsme se do toho pak dostali a ve druhém poločase jsme měli už spoustu šancí, které jsme dokázali proměnit a rozhodnout. Jsem velmi rád za vítězný vstup, ale další týden to bude do pevné obrany Podolí daleko těžší."

Jaroslav Klíma (Vyšehrad): "Co k tomuhle říct… V první půli jsme nedali několik vyložených šancí, proměnili pouze jednu z nich, takže namísto toho, abychom šli v poločase do kabiny s vedením 4:2 nebo 5:2, prohrávali jsme 1:2. A to jsme domácím na oba jejich góly sami doslova namazali. Ve druhé půli jsme po dalších dvou individuálních chybách inkasovali další dva góly a bylo rozhodnuto. Nebránili jsme dostatečně důrazně, nemluvili při hře a dělali všechno naopak, než jsme měli. Takže zápas, který jsme měli rozehraný na to, abychom v něm vedli nejméně o dva góly, pro nás nakonec dopadl ostudně vysokou porážkou.Co k tomuhle říct… V první půli jsme nedali několik vyložených šancí, proměnili pouze jednu z nich, takže namísto toho, abychom šli v poločase do kabiny s vedením 4:2 nebo 5:2, prohrávali jsme 1:2. A to jsme domácím na oba jejich góly sami doslova namazali. Ve druhé půli jsme po dalších dvou individuálních chybách inkasovali další dva góly a bylo rozhodnuto. Nebránili jsme dostatečně důrazně, nemluvili při hře a dělali všechno naopak, než jsme měli. Takže zápas, který jsme měli rozehraný na to, abychom v něm vedli nejméně o dva góly, pro nás nakonec dopadl ostudně vysokou porážkou."



Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 6:1 (2:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:59)