FC Tempo Praha

Muži B: S Xaverovem za tři body

10.8.2022 21:25   Michael Arntz  

Mladý tým dokázal v úvodním kole smazat dvougólovou ztrátu. Sestřih zápasu uvnitř článku!

V prvním, úplně absurdně brzo začínajícím zápase, jsme na Tempu přivítali soupeře z východních Čech. Léta, kdy byl Xaverov na vrcholu své slávy, už si dnes pamatují spíše historici. Ale aspoň mají hezký stadion.

Už podle nominace na zápas jsme věděli, že do zápasu půjdeme s dvěma tréninky a tudíž s absolutní formou. V nominaci byli z celého béčka 4 hráči, což po trenérově proslovu na konci minulé sezóny, že chce, aby A třídu hráli kluci, co si ji vykopali, nebyl úplně populární tah. Hlavně kapitán Ondřej Šváb, který byl tou dobou v Chorvatsku, s tím měl problém.

Tím, že bylo tolik absencí, tak kapitánská páska padla do klína Matějovi "Mat213" Čechovi, který se svých nově nabytých povinnosti zhostil velmi poctivě, což znamenalo, že na sraz přišel o 8 minut pozdě. Toto nepochybně do zápasu správně namotivovalo všechny mladé kluky, kteří nám přišli na zápas pomoct. Před zápasem se v kabině řeklo, že chceme do zápasu vstoupit aktivně a nedat soupeři prostor. Tento plán se z mého pohledu z lavičky nepovedl úplně tak, jak měl, protože ve druhé minutě jsme už prohrávali 0:1. Celý první poločas byl poměrně vyrovnaný, ale to jenom kvůli tomu, že oba týmy hrály špatně.

O poločase byla šance se namotivovat a do druhého poločasu vstoupit aktivněji a co nejdřív vyrovnat. Tentokrát se to skoro povedlo, až na to, že jsme ve druhé minutě druhého poločasu dostali gól na 0:2.

Problém, který ale potkal Xaverov je, že úplně klasicky přepálili začátek a od 60. minuty už soupeři začaly docházet síly. Toho jsme dokázali využít, protože když bychom nepočítali kanonýra Jiřího Žloudka, tak věkový průměr našeho týmu byl asi 19,5 roku (se Žloudkem 26 let). A všichni, co nás doplnili, mají skvělou kondičku.

Každopádně to ale byl tento ostřílený útočník/stoper/křídlo/střední záložník, který zápas rozhodnul. První gól usměrnil do branky soupeře hlavou po úplně nesmyslném autu Kuby Havlíčka. (viz. https://www.youtube.com/watch?v=vlbnUl196BQ&ab_channel=BipinBabu) Druhý gól dal hlavou jeden dorostenců, který vůbec netuším, jak se jmenuje. A o třetí se postaral opět Jirka z penalty, kterou uklidil s ledovým klidem na druhou stranu, než gólman skákal.

Béčko tedy vstoupilo do A třídy první výhrou a radost byla veliká. Bylo to hlavně vidět po zápase, kdy bylo naplánované zapití začátku sezóny. Sezonu všichni zapili jedním Birellem a šli domů.


Zápasy:

FC Tempo Praha B - SC Xaverov Horní Počernice 3:2 (0:1)