FC Tempo Praha

Muži A: Málo šancí, ztráta všech bodů

14.8.2022 22:10   redakce  

Ve druhém domácím utkání jsme podlehli Podolí těsně 0:1. Ohlasy uvnitř článku.

Podolí hrálo ze zabezpečené obrany a velmi těžko se nám dostávalo do šancí. První polovina utkání se dlouho hrála ve středu pole a mnoho záživného nepřinesla. Před poločasem však přece jen začalo být rušněji. Nejprve se ocitl v tutovce Klouček, ale z malého vápna přestřelil. Vzápětí na druhé straně předvedl fantastický zákrok Pacovský, když vytáhl oblouček, který směřoval do branky. Za pár chvil jsme vytvořili naprosto hloupou penaltu, kterou Pacovský zlikvidoval, a stal se tak hrdinou prvního poločasu. Těsně před pauzou jsme ještě přežili další šanci Podolí, když se odražený míč dostal šťastně k soupeři, který přestřelil.

Po přestávce už jsme začali hosty přehrávat. Kondičně jsme začínali mít navrch, ale bohužel jsme zápas rozhodli zbytečnou chybou, která se nám bohužel opakuje. Centrovaný míč zakončil na zadní tyči Horčička, a prakticky tak zápas rozhodl - 0:1. Do pevné obrany hostů se nám dostávalo velice složitě. Když už jsme se dostali do zakončení, tak hostující obránci dvakrát míč odvrátili na cestě do sítě a střela Sedláře bohužel skončila na boční síti. Podolí tak neinkasovalo ani ve druhém zápase a veze si z Tempa výhru 0:1.

Trenér Petr Vanko: "Celkově měl soupeř více šancí. Hrálo se převážně na středu hřiště a potenciálně remízový zápas rozhodla kvalita hráčů v defenzivě. Udělali jsme prostě více chyb než soupeř, který byl v obraně precizní, a proto jsme prohráli. Mrzí mě, že děláme neustále dokola stejné chyby, které nás stojí zápasy, ale věřím, že se poučíme a pokusíme se překvapit v Kolovratech, abychom si body vzali nazpět. I přes chyby musíme být daleko aktivnější a pohyblivější v útočné fázi, protože dvě vypracované šance jsou za celý zápas málo i proti dobře bránícímu soupeři."


Zápasy:

FC Tempo Praha - AFK Slavoj Podolí Praha 0:1 (0:0) Video ze zápasu