FC Tempo Praha

Muži A: Naprostá divočina v Kolovratech

21.8.2022 23:03   redakce  

Gólově bohaté třetí kolo přeboru vyšperkovala naše divoká remíza v Kolovratech 7:7. Ohlasy a sestřih uvnitř článku!

Co se dělo na deštěm zkrápěném trávníku v Kolovratech, to už asi dlouho nezažije žádný aktér zápasu. Divák, hráč nebo trenér... Naprostá divočina, jinak se asi nedá nazvat utkání, které muselo bavit. Vstup do něj jsme nemohli mít horší. Brankář Morávek vykopl míč, záložník Kolovrat hlavičkou prodloužil na vlastní polovině a Gračko se ocitl zcela sám v pozici, ze které se nemýlí - 1:0. Studená sprcha, ale dokázali jsme hrát aktivně celý první poločas a skóre jsme otočili. Perlovu krásnou kolmici uzmul Sedlář a na zadní tyč se trefil bezchybně - 1:1. Uprostřed pole pak znovu získal míč Perl, na kraji hřiště našel Kostku, který zakroutil svůj pokus přesně na zadní tyč a vedli jsme - 1:2. Ještě větší radost jsme mohli mít po úspěšném napadání rozehrávky Kolovrat. Babický vystihl přihrávku a pak naservíroval míč před odkrytou branku Sedlářovi, který jej umístil s přehledem do šibenice - 1:3. Aby to domácím nebylo líto, tak jsme jim ani ne za minutu nahráli na gól a Gračko mohl jen poděkovat naším obráncům a přihrávajícímu spoluhráči Hynkovi - 2:3. Šílený brankostroj pokračoval. Holík na hranici pokutového území využil našeho nekompaktního postavení a Gračko dovršil hattrick - 3:3. Rázem byly na koni Kolovraty, ale ne dlouho. Šmídek uvolnil Babického, který byl zezadu faulován v pokutovém území a domácí ani neprotestovali. Klouček se trefil bezpečně - 3:4. Sedm branek by za poločas mohlo stačit... Nestačilo. Klasickým šatňákem nás znovu dostal na koně Babický a vedli jsme 3:5 a Morávek neměl úplně čisté svědomí.

"Viděli jsme už dost" - to si mohli říct diváci a odejít v klidu na klobásu. No neviděli. Druhý poločas nabídl další zápletku. Odražený míč po rohovém kopu poslal Holík do šibenice a i když měl Pacovský míč na ruce, tak mu v dešti sjel po rukavici do sítě - 4:5. Vzápětí se na křídle uvolnil Kostka, jeho centr odvrátila obrana, Sedlář přiťukl na Tomáše Havlíčka a ten prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 4:6. Už potřetí bylo hotovo a přece jen nebylo. Naprosto absurdně nám rohový kop proletěl brankovým územím tam a zpět a vše korunoval odraz od Kadlece do vlastní sítě po střele Hejna - 5:6. Do třetice nedohraný rohový kop znamenal vyrovnání. Nedůsledné bránění, míč před branku a dorážející Borek - 6:6. Třikrát jsme měli náskok o dvě branky a pokaždé jsme to prohospodařili naprosto lehkovážně. A bylo ještě hůř. Protiútok soupeře do naší obrany vyřešil Plíšek skluzem, ale Perl se nešťastně srazil s Gračkem, kterého neviděl v prostoru, kde se nehrálo a pískala se penalta. Nejlepší střelec loňské sezóny Gračko se nemýlil a svým čtvrtým gólem v zápase poslal Kolovraty v 88. minutě do vedení - 7:6. Začali jsme si trhat vlasy, co jsme ztratili, ale ještě nebyl konec. Kostka obloučkem poslal míč do pokutového území, Kleček vyhrál hlavičkový souboj, Cejnar zatlačil ve vzduchu na obránce a Babický uzavřel drama do remízového stavu - 7:7. Deštivý bizár v Kolovratech tak skončil remízou.

Trenér Petr Vanko: "Po zápase s Podolím jsme se chtěli zlepšit v útočné fázi. Měli jsme dobrý pohyb, měli jsme hodně šancí, dali jsme sedm branek. Třikrát jsme měli zápas prakticky na dosah rozhodnutí, nakonec jsme rádi za bod. Nic takového jsem nezažil a možná ani nezažiju. Že nebereme tři body, nejvíc přičítám lehkovážnému bránění rohových kopů a individuálním chybám. Některé branky byly doslova darované. Nemůže se stát, že dostaneme třikrát za druhý poločas gól prakticky ze stejné situace po rohovém kopu. Měli jsme na hřišti dostatek zkušených hráčů, kteří si tohle musí pohlídat, a to se nestalo. V konečném důsledku je bod z Kolovrat dobrý. Vyhrávat se tam nebude, ale v mých očích tohle musíme doma napravit a udělat pro výhru daleko víc než teď."




Zápasy:

Sokol Kolovraty - FC Tempo Praha 7:7 (3:5) Video ze zápasu