FC Tempo Praha

U12: Spokojenost s druhou třetinou

24.8.2022 23:00   Jaroslav Teplan  

Tempáci zvítězili na hřišti Vyšehradu jednoznačně 16:2.

Po krátké letní přípravě jsme o víkendu odehráli první mistrovské utkání v žákovské kategorii. Soupeřem nám byl nedaleký Vyšehrad a zápas jsme odehráli na trávě v Krči. Po vydatném sobotním dešti jsme měli obavu, jestli se utkání odehraje a na jakém terénu. Vše bylo dobře připraveno, tak jsme mohli těšit na to co, kluci s Maky předvedou.

Každou třetinu však musíme zhodnotit zvlášť, neboť jsme v nich mohli sledovat rozdílné chování kluků s Maky.¨

První třetinu jsme absolutně prospali, hráli jsme bez zápalu, bez aktivity, spíše z povinnosti. Někteří snad ještě byli v posteli, když se zápas začínal. Sice jsme danou třetinu vyhráli 2:0, ale hra nesnesla měřítko, které po klukách s Maky vyžadujeme.

Druhá třetina byla naší nejlepší pasáží - bohužel po velmi důrazném proslovu - kdy jsme soupeře nepustili za půlku hřiště, nepůjčovali mu míč a valili jsme na ně jeden útok za druhým. Hru jsme zrychlovali a především díky zlepšenému pohybu jsme soupeře přestříleli 10:0.

Třetí třetina z naší strany byla spíše o tom, že každý si chtěl dát gól, díky této zaslepenosti chybělo lepší rozhodnutí (na úkor sobeckosti - přinášela nám narážení do hráčů, nedůrazné a nepřipravené střely v nepřipravených pozicích). Třetí třetinu jsme vyhráli 4:2 a celkové skóre bylo 16:2.

Mrzí mě, že jsem vůbec musel zvyšovat hlas, abychom chtěli více hrát, být více pohybliví, chtít hrát s míčem. Opět jsme promrhali obrovské množství šancí, které nás mohou mrzet v těžších zápasech. Soupeř se snažil hrát konstruktivně a děkujeme mu za zápas. V dalším kole na Lhotce přivítáme Slavii, což pro nás bude úplně jiná konfrontace.